Tai labai maistingas ir aromatingas patiekalas iš sezoninių daržovių ir sotų ankštinių, idealiai tinkantis vėsioms rudens dienoms! Jis tinka visoms došoms, palaiko sveiką virškinimą, suteikia jėgų ir šildo. Galite keisti receptą ir naudoti bet kokius ankštinius pagal savo skonį – mung, pupeles, avinžirnius, raudonuosius lęšius ir kt. Taip pat galite pridėti morkų ir žiedinių kopūstų, jei norite.

Jums reikės (5 l dideliam puodui, jei reikia mažiau – sumažinkite produktų kiekį):

Moliūgas 500 g

Žali lęšiai 300 g

Vidutinio dydžio cukinija 1 vnt.

Kario prieskonių mišinys 1 šaukštelis

Garam masala arba panch puran prieskonių mišinys – 1 šaukštelis

Ciberžolė – 0,5 šaukštelio

Kuminai – 0,5 šaukštelio

Malta kalendra – 0,5 šaukštelio

Vanduo – 1 l

Svogūnas – 1 vnt.

Česnakas 1 skiltelė (nenaudokite, jei nevalgote svogūnų ir česnako)

Šviežia kalendra arba krapai, druska – pagal skonį

Ghi arba sezamo aliejus – 2 šaukštai

Prieš tai lęšius (arba kitus ankštinius, kuriuos naudojate) mirkykite per naktį. Tada nuplaukite ir virkite apie 1–1,5 val. iki visiško išvirimo, nupilkite vandens perteklių. Jei nenorite mirkyti ankštinių ir ilgai jų virti, naudokite raudonuosius lęšius – jų nereikia mirkyti ir jie išverda daug greičiau.

Moliūgą ir cukinijas nulupkite ir supjaustykite 2x2 cm dydžio kubeliais.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, įdėkite smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, visus prieskonius, moliūgą ir cukinijas ir, nuolat maišydami, virkite 3 minutes ant stiprios ugnies.

Į keptuvę įdėkite iš anksto paruoštus ankštinius ir vandenį. Mišinį užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir toliau virkite vidutinėje ugnies temperatūroje, kol moliūgai ir cukinijos suminkštės (maždaug 5–10 minučių).

Nuimkite nuo ugnies ir pagardinkite druska pagal skonį. Prieš patiekiant, patiekalą pabarstykite kalendros arba krapų.