Saldainiai su migdolais, kakava ir riešutų kremu – maži, bet labai gardūs kąsneliai!
Jei ieškai kažko saldžiai gero, bet nenori cukraus pertekliaus ar tuščių kalorijų – šie rutuliukai kaip tik tau! Juose – tik sveiktai palankūs ingredientai: riešutai, datulės, kakava ir šaukštelis meilės. Ir kas svarbiausia – jie maistingi, saldūs tik tiek, kiek reikia, ir puikiai tinka tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Paruoši vos per kelias minutes – ir turėsi puikų užkandį prie arbatos, įdėsi į pietų dėžutę ar pavaišinsi netikėtai užsukusius svečius.
Ingredientai:
-
150 g migdolų
-
1 v.š. ispaninio šalavijo (chia) sėklų
-
2 v.š. kakavos miltelių
-
115 g minkštų datulių (be kauliukų)
-
50 g žemės riešutų pastos
- 1 a.š. malto cinamono
Gaminimo eiga:
-
Lengvai paskrudinkite migdolus sausoje keptuvėje, kad išryškėtų jų skonis ir aromatas.
-
Sudėkite visus ingredientus į maisto smulkintuvą. Sutrinkite iki vientisos, lipnios masės (jei liks riešutų gabaliukų – puiku, suteiks tekstūros!).
-
Iš masės formuokite nedidelius rutuliukus po 20 g.
-
Sudėkite į dėžutę ir laikykite šaldytuve.
-
Mėgaukitės! Puikiai dera su šilta arbata.
Patarimai:
-
Jei datulės sausos – pamirkykite jas 10 min. šiltame vandenyje.
-
Vietoj žemės riešutų pastos tinka ir migdolų, anakardžių ar sezamų (tahini).
-
Norite dar daugiau skonio? Apvoliokite rutuliukus kokosų drožlėse, kakavoje ar maltose liofilizuotose uogose.