Saldainiai su migdolais, kakava ir riešutų kremu – maži, bet labai gardūs kąsneliai!

Jei ieškai kažko saldžiai gero, bet nenori cukraus pertekliaus ar tuščių kalorijų – šie rutuliukai kaip tik tau! Juose – tik sveiktai palankūs ingredientai: riešutai, datulės, kakava ir šaukštelis meilės. Ir kas svarbiausia – jie maistingi, saldūs tik tiek, kiek reikia, ir puikiai tinka tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Paruoši vos per kelias minutes – ir turėsi puikų užkandį prie arbatos, įdėsi į pietų dėžutę ar pavaišinsi netikėtai užsukusius svečius.


Ingredientai:

  • 150 g migdolų

  • 1 v.š. ispaninio šalavijo (chia) sėklų

  • 2 v.š. kakavos miltelių

  • 115 g minkštų datulių (be kauliukų)

  • 50 g žemės riešutų pastos 

  • 1 a.š. malto cinamono

Gaminimo eiga:

  1. Lengvai paskrudinkite migdolus sausoje keptuvėje, kad išryškėtų jų skonis ir aromatas.

  2. Sudėkite visus ingredientus į maisto smulkintuvą. Sutrinkite iki vientisos, lipnios masės (jei liks riešutų gabaliukų – puiku, suteiks tekstūros!).

  3. Iš masės formuokite nedidelius rutuliukus po 20 g.

  4. Sudėkite į dėžutę ir laikykite šaldytuve.

  5. Mėgaukitės! Puikiai dera su šilta arbata.


Patarimai:

  • Jei datulės sausos – pamirkykite jas 10 min. šiltame vandenyje.

  • Vietoj žemės riešutų pastos tinka ir migdolų, anakardžių ar sezamų (tahini).

  • Norite dar daugiau skonio? Apvoliokite rutuliukus kokosų drožlėse, kakavoje ar maltose liofilizuotose uogose.