

Malti cinamonai (Cassia), East End, 100g
Pasižymi maloniu aromatu ir saldžiu skoniu. Tinka saldiems kepiniams, desertams, vaisių salotoms, padažams, karšties gėrimams.
Sudedamosios dalys: maltos cinamono žievės lazdelės (Cassia).
Alergenai: supakuota aplinkoje,kurioje laikomi žemės riešutai, sezamo sėklos, gliuteno turintys produktai, kviečiai, pieno milteliai, soja ir garstyčios.
Kilmės šalis: Indija
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje
Grynasis kiekis: 100 g
Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės
Gamintojas: East End, Didžioji Britanija
Cinamonas (cinnamon; dalčini) - tai Šri Lankoje ir Vakarų Indijoje augančio medžio vidinis žievės sluoksnis. Geriau naudoti lazdeles, o ne maltą - paruošus patiekalą jas išimti.
Žievėje yra iki 2 proc. eterinio aliejaus. Cinamonas gerina virškinimą, didina apetitą, gerina skrandžio veiklą. Medicinoje jis naudojamas kaip stiprinanti, tonizuojanti ir antiseptinė priemonė. Jis tinka, kai sergama kepenų, tulžies pūslės, inkstų, kraujagyslių sistemos ligomis.
Indijoje naudojama nemalta ceiloninio cinamono žievė; žievės gabaliukai kaitinami karštame aliejuje, kol išsivynioja (taip išsiskleidžia prieskonio kvapas); vėliau temperatūra sumažinama, dedami kiti komponentai: pomidorai, svogūnai ar jogurtai. Cinamono gabaliukai prieš patiekiant gali būti išimami, bet dažniausiai paliekami kaip kvapnus papuošimas.
Cinamonas šildantis prieskonis. Jo gydančios savybės nuo seno žinomos ir vertinamos Ajurvedoje bei naudojamos ir šiuolaikinėje medicinoje. Cinamonas spartina sveikimą po ligų, gerina kraujotaką, gydo peršalimo ligas, ramina nervų sistemą, jo aromatas kelia nuotaiką, gerina savijautą.
Plačiai naudojamas kulinarijoje: tinka kepiniams, troškiniams, ryžių, saldiems patiekalams, arbatai, kavai, karštam vynui gardinti.