Katalogas
Malti cinamonai (Cassia), East End, 100g
Malti cinamonai (Cassia), East End, 100g
  • Malti cinamonai (Cassia), East End, 100g

Malti cinamonai (Cassia), East End, 100g

Pasižymi maloniu aromatu ir saldžiu skoniu. Tinka saldiems kepiniams, desertams, vaisių salotoms, padažams, karšties gėrimams.

295 €
Prieinamumas: 6 Vnt.
Prekės kodas: 5018605549454

Cinamonas (cinnamon; dalčini) - tai Šri Lankoje ir Vakarų Indijoje augančio medžio vidinis žievės sluoksnis. Geriau naudoti lazdeles, o ne maltą - paruošus patiekalą jas išimti.

Žievėje yra iki 2 proc. eterinio aliejaus. Cinamonas gerina virškinimą, didina apetitą, gerina skrandžio veiklą. Medicinoje jis naudojamas kaip stiprinanti, tonizuojanti ir antiseptinė priemonė. Jis tinka, kai sergama kepenų, tulžies pūslės, inkstų, kraujagyslių sistemos ligomis.

Indijoje naudojama nemalta ceiloninio cinamono žievė; žievės gabaliukai kaitinami karštame aliejuje, kol išsivynioja (taip išsiskleidžia prieskonio kvapas); vėliau temperatūra sumažinama, dedami kiti komponentai: pomidorai, svogūnai ar jogurtai. Cinamono gabaliukai prieš patiekiant gali būti išimami, bet dažniausiai paliekami kaip kvapnus papuošimas.

Cinamonas šildantis prieskonis.  Jo gydančios savybės nuo seno žinomos ir vertinamos Ajurvedoje bei naudojamos ir šiuolaikinėje medicinoje. Cinamonas spartina sveikimą po ligų, gerina kraujotaką, gydo peršalimo ligas, ramina nervų sistemą, jo aromatas kelia nuotaiką, gerina savijautą. 

Plačiai naudojamas kulinarijoje: tinka kepiniams, troškiniams, ryžių, saldiems patiekalams, arbatai, kavai, karštam vynui gardinti.

Sudedamosios dalys: maltos cinamono žievės lazdelės (Cassia).

Alergenai: supakuota aplinkoje,kurioje laikomi žemės riešutai, sezamo sėklos, gliuteno turintys produktai, kviečiai, pieno milteliai, soja ir garstyčios.

Kilmės šalis: Indija

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje

Grynasis kiekis: 100 g

Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės

Gamintojas: East End, Didžioji Britanija

Veganams tinkama:
Taip
Kilmės šalis:
Indija
Svoris / Kiekis:
50 g
Receptai

Tortas „Govardhano kalnas“

Savo gimtadienio neįsivaizduoju be močiutės kepto „Skruzdėlyno“. Tik šiemet nekepiau pagal jos receptą. Teko ieškoti kito be kiaušinių. Nuo...
Skaityti plačiau

Slyvų pyragas

Labai gardus, aromatingas pyragas, kuris tiks ramiam šeimos pasisėdėjimui prie kvapnios arbatos.
Skaityti plačiau

Moliūgų keksiukai su riešutais ir džiovintomis uogomis

Kvapnūs ir minkšti keksiukai.
Skaityti plačiau

Šokoladinė kava

Jei mėgstate kakavą ir kavą, pabandykite tai sujungti į vieną gėrimą.
Skaityti plačiau

Riešutais ir spanguolėmis įdarytos kriaušės

Labai skanus, sveikatai palankus desertas.
Skaityti plačiau

Auksinių linų sėmenų glotnutis

Labai skanus auksinių linų sėmenų glotinutis su bananais ir uogomis.
Skaityti plačiau

Datulių pyragas

Labai skanus pyragas be pridėtinio cukraus. Datulės suteikia ne tik saldumo, bet ir karamelinio skonio.
Skaityti plačiau

Varškėčiai su braškėmis

Skaityti plačiau

Varškiniai vafliai

Vafliai irgi gali būti palankūs sveikatai. Mažai pridėtinio cukraus, be kvietinių miltų. Šie vafliai yra puikus baltymų šaltinis.
Skaityti plačiau

Keksiukai su rikota ir šokoladu

Minkšti, kvapnūs ir drėgni keksiukai.
Skaityti plačiau
Ajurveda24 rekomenduoja
Visos prekės