Katalogas
Malti cinamonai (Cassia), East End, 100g
Malti cinamonai (Cassia), East End, 100g
  • Malti cinamonai (Cassia), East End, 100g

Malti cinamonai (Cassia), East End, 100g

Pasižymi maloniu aromatu ir saldžiu skoniu. Tinka saldiems kepiniams, desertams, vaisių salotoms, padažams, karšties gėrimams.

Sudedamosios dalys: maltos cinamono žievės lazdelės (Cassia).

Alergenai: supakuota aplinkoje,kurioje laikomi žemės riešutai, sezamo sėklos, gliuteno turintys produktai, kviečiai, pieno milteliai, soja ir garstyčios.

Kilmės šalis: Indija

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje

Grynasis kiekis: 100 g

Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės

Gamintojas: East End, Didžioji Britanija

299 €
Prieinamumas: 6 Vnt.
Prekės kodas: 5018605549454

Cinamonas (cinnamon; dalčini) - tai Šri Lankoje ir Vakarų Indijoje augančio medžio vidinis žievės sluoksnis. Geriau naudoti lazdeles, o ne maltą - paruošus patiekalą jas išimti.

Žievėje yra iki 2 proc. eterinio aliejaus. Cinamonas gerina virškinimą, didina apetitą, gerina skrandžio veiklą. Medicinoje jis naudojamas kaip stiprinanti, tonizuojanti ir antiseptinė priemonė. Jis tinka, kai sergama kepenų, tulžies pūslės, inkstų, kraujagyslių sistemos ligomis.

Indijoje naudojama nemalta ceiloninio cinamono žievė; žievės gabaliukai kaitinami karštame aliejuje, kol išsivynioja (taip išsiskleidžia prieskonio kvapas); vėliau temperatūra sumažinama, dedami kiti komponentai: pomidorai, svogūnai ar jogurtai. Cinamono gabaliukai prieš patiekiant gali būti išimami, bet dažniausiai paliekami kaip kvapnus papuošimas.

Cinamonas šildantis prieskonis.  Jo gydančios savybės nuo seno žinomos ir vertinamos Ajurvedoje bei naudojamos ir šiuolaikinėje medicinoje. Cinamonas spartina sveikimą po ligų, gerina kraujotaką, gydo peršalimo ligas, ramina nervų sistemą, jo aromatas kelia nuotaiką, gerina savijautą. 

Plačiai naudojamas kulinarijoje: tinka kepiniams, troškiniams, ryžių, saldiems patiekalams, arbatai, kavai, karštam vynui gardinti.

Veganams tinkama:
Taip
Kilmės šalis:
Indija
Svoris / Kiekis:
50 g
Receptai

Tortas „Govardhano kalnas“

Savo gimtadienio neįsivaizduoju be močiutės kepto „Skruzdėlyno“. Tik šiemet nekepiau pagal jos receptą. Teko ieškoti kito be kiaušinių. Nuo...
Skaityti plačiau

Moliūgų pyragas su kreminio sūrio kepure

Minkštas, drėgnas, kvapniais prieskoniais pagardintas pyragas. Pyrago saldumas nuostabiai dera su kreminio sūrio sūrumu.
Skaityti plačiau
45 min.

Varškės ir rikotos sklindžiai

Šie sklindžiai gaunasi labai minkšti ir purūs.
Skaityti plačiau

Minkšti morkų sausainiai

Veganiški sausainiai be glitimo. Minkšti ir labai skanūs.
Skaityti plačiau

Citrininis keksas su aguonomis

Labai gardus veganiškas keksas be glitimo.
Skaityti plačiau

Ruginiai meduoliai

Labai skanūs meduoliai.
Skaityti plačiau

Žemės riešutų sausainiai

Traškūs žemės riešutų sausainiai.
Skaityti plačiau

Kokosiniai varškėčiai

Labai gardūs kokosiniai varškėčiai. Ypač su uogomis ir klevų sirupu.
Skaityti plačiau

Vafliai su šilauogmis

Tobuli vafliai savaitgalio pusryčiams.
Skaityti plačiau

Sklindžiai su moliūgais "Vata"

Labai skanūs sklindžiai su moliūgais skirti Vata došai
Skaityti plačiau
Ajurveda24 rekomenduoja
Visos prekės