Katalogas
Pankolio sėklos, nesmulkintos, ekologiškos, Seyfried, 50g
Pankolio sėklos, nesmulkintos, ekologiškos, Seyfried, 50g
  • Pankolio sėklos, nesmulkintos, ekologiškos, Seyfried, 50g

Pankolio sėklos, nesmulkintos, ekologiškos, Seyfried, 50g

Pankolis pasižymi saldžiu saldymedžio skoniu ir patraukliu aromatu, kuris sustiprėja juos sausai pakepinus.

550 €

Pirkdami šią prekę Jūs galite gauti 5 lojalumo taškų lojalumo taškų. Jūsų krepšelyje iš viso bus 5 lojalumo taškų , kuriuos galėsite konvertuoti į nuolaidų kodą, kurio vertė 0,15 €.

Prieinamumas: Šiuo metu išparduota
Prekės kodas: 12008
Šiuo metu išparduota


Pankolio sėklos yra patrauklaus kvapo, saldaus skonio, primenantis anyžius arba saldymedį. Pankolio sėklos yra naudojamos po valgio, kaip burnos gaiviklis (atvėsina burną ir kvėpavimą). Kramtomas pankolis pagerina burnos kvapą. Virtuvėje naudoja arbatoms, vienas arba su indiškais kmynais ir kalendra (kūdikiams palengvina vidurių pūtimą, skatina moterims laktaciją, reguliuoja menstruacijų ciklą), šiek tiek pakepinus yra dedama į padažus, daržovių sriubas, troškinius, ryžius, salotas, pyragus. Pankolio sėklos naudingos virškinimui, mažina vidurių putimą, gerina regėjimą.

Kad atsiskleistų prieskonio naudingosios savybės ir suteiktų maistui charakteringą skonį, jos turi būti gerai pakepintos aliejuje. Galima naudoti maltas.

Senovės indai naudojo pankolį kaip prieskonį augalą ir kulinarinį prieskonį Džiovinti prinokę aromatinių, žolinių augalų, pankolių vaisiai geriausiai vystosi ir auga minkštesniame klimate. Sėklos nuo žalios iki geltonai rudos spalvos su ryškiai matomomis keteromis. Maloniai šiltas, mielas kvapas ir švari išvaizda yra aiškus požymis, kaip gerai indiški pankoliai išlaiko savo išskirtinę kokybę net ir po džiovinimo. Pankolis praeityje buvo svarbus augalas medicinoje. Taip pat manoma, kad jis padeda gydyti skrandžio skausmus ir dantų skausmą.

Norėdami išgauti geresnį pankolio sėklų skonį, pakepkite sėklas keptuvėje. Visas augalas yra aromatinis, o sėklos kvepia kaip anyžiai. Skonis yra šiltas ir kvepiantis, bet ne labai saldus. Sėklos yra naudojamos kariams, mėsai ir yra naudojama Kinijos penkių prieskonių mišinyje. Indijos pankolis yra naudojamas maiste, medicinoje, alkoholyje ir kvepaluose.

Pankolis žinomas kaip visoms trims ajurvedinėms došoms (kūno tipams) tinkantis virškinimą gerinantis prieskonis. Jis ne tik kovoja su dujų kaupimusi žarnyne ir pilvo pūtimu virškinamąjame trakte, jis yra viena mėgstamų išjudinančių priemonių ajurvediniame gydyme. Jis padeda palaikyti sveiką laktaciją ir švytinčią odą tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Pankolio sėklos laikomos labai satviškomis (švaros ir balanso savybė) dėl savo teigiamo didelio poveikio Vata, Pita ir Kapha došų balansui. Tai vienas geriausių prieskonių virškinimui, kadangi jis didina virškinimo ugnį, neišbalansuodamas Pita došos, ir taip pat naudingas esant skrandžio spazmams, pykinimui ir meteorizmui (pilvo išpūtimui dėl susikaupusių dujų).

  • Rasa (skonis): saldus, aštrus, kartus
  • Vyrja (poveikis): lengvai šildantis
  • Vipaka (efektas po virškinimo): saldus
  • Doša (kūno tipas): balansuoja Vata, Kapha ir Pita
Sudedamosios dalys: pankolio sėklos *.

* Iš ekologinių žemdirbystės ūkių.

Kilmės šalis: EU

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje

Grynasis kiekis: 50 g.

Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės

Gamintojas: Seyfried, Vokietija

Kilmės šalis:
Vokietija
Svoris / Kiekis:
50 g
Ajurveda24 rekomenduoja
Visos prekės