Katalogas
Kalendra malta, ekologiška, Kerala Ayurveda, 50g
  • Naujiena
Kalendra malta, ekologiška, Kerala Ayurveda, 50g
  • Kalendra malta, ekologiška, Kerala Ayurveda, 50g

Kalendra malta, ekologiška, Kerala Ayurveda, 50g

Turi stiprų riešutų aromatą ir pasižymi saldžiu pikantišku skoniu.

Tai yra pagrindinis daugelio Indijos virtuvės patiekalų ingredientas. Augalo "Coriandrum sativum" lapai ir sėklos; petražolių šeimos narys. Kalendros sėklos lengvai susimala, bet jų skonis ir aromatas iš esmės ilgiau išlieka pilnoje formoje. Sėklos yra saldžios ir stipriai aromatinės su šiek tiek kartumo, primenančio apelsinų žievelę.

490 €
Prieinamumas: 6 Vnt.
Prekės kodas: NBP4441065

Tai yra pagrindinis daugelio Indijos virtuvės patiekalų ingredientas. Augalo "Coriandrum sativum" lapai ir sėklos; petražolių šeimos narys. Kalendros sėklos lengvai susimala, bet jų skonis ir aromatas iš esmės ilgiau išlieka pilnoje formoje. Sėklos yra saldžios ir stipriai aromatinės su šiek tiek kartumo, primenančio apelsinų žievelę.

Kalendros sėklose ir lapuose esantys linalolis ir kumarinas, naudojami buityje Pietų Europoje ir Vakarų Azijoje, buvo naudojami tūkstantmečius Šiaurės Afrikoje, Azijoje ir Europoje kaip prieskoniai. Visų pirma todėl, kad kalendros aromatas yra itin tinkamas sriuboms ir padažams.

Norint atskleisti saldų ir aromatinį kalendros sėklų skonį, prieš vartojimą jas reikia lengvai pakepinti. Jų nereikia naudoti taupiai, galima naudoti gausiai.

Švieži lapai naudojami kvapiesiems kariams, salotoms ir čatniams bei garnyrui.  Plačiai naudojami ruošiant Indijos pikantišką maistą ir yra pagrindinis kario miltelių ingredientas. Švelnūs lapai suteikia geriausią skonį, kai į patiekalą įdedami paskutinę minutę.

Kalendra dažniausiai naudojama kaip kario priedas, kur ji pridedama maltoje formoje, ypač Indijoje, kad būtų aiški konsistencija. Grūdai taip pat gali būti naudojami skoniui troškiniams ir sriuboms. Jie taip pat gerai derinami su rūkyta mėsa ir elniena. Kalendra yra vienas iš Garam masala prieskonių mišinio, prieskonių marinatams ingredientų, taip pat naudojamas tortuose, duonoje ir kitiems kepiniams.

Kalendra būdinga Arabijos virtuvei, tai yra nepaprastai svarbi ėriukų, ožkų mėsos ir visų rūšių įdarų dalis. Populiaraus Arabijos mišinio Taklia sudėtyje yra kalendra ir česnakai. kalendra yra puikus duetas, naudojamas graikų falafelio ir egiptiečių dukos aromatams, keptų sezamo, lazdyno, druskos ir pipirų skonių deriniams. Kalendra puikiai  tinka prie kumpio ir kiaulienos, ypač kai į patiekalą dedamas apelsinas.

Švelnus, savitas, šiltas aromatas ir saldokas, pikantiškas, vaisinis skonis. Dažniausiai prieš vartojant pakepinama. Malta kalendra yra pagrindinis įvairių kario mišinių ingredientas.

Kalendra, tikriausiai, labiausiai vėsinanti iš visų 5 virškinamą gerinančių prieskonių. Sėklos dažniausiai naudojamos fitoterapijoje nuo daugelio negalavimų. Lapai, šiek tiek mažiau vėsinantys, nei sėklos. Sėklos geriausiai žinomos savo virškinimą gerinančiomis savybėmis, vėsinančiomis Pita došos perteklių organizme ir virškinamąjame trakte. Todėl jos efektyviai naudojamos esant nenuolatiniam rėmeniui. Kalendra išlaisvina bei veikia profilaktiškai nuo dujų susikaupimo skrandyje ir duoda apčiuopamos naudos įvairiose situacijose, susijusiose su karščiu organizme (Pita doša).

  • Rasa (skonis): kartus, aštrus
  • Vyrja (veikimas): vėsinantis
  • Vipaka (efektas po suvirškinimo): aštrus
  • Došos (kūno konstitucijos tipai): balansuoja Vata ir Kapha, ypač tinka Pitai.

Sudėtis: malta kalendra

Alergenai: sudėtyje pažymėti paryškintai.

Kilmės šalis: Vokietija/Lietuva

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje

Grynasis kiekis: 50 g

Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės

Gamintojas: Karinkada Ayurveda, Austrija

Kilmės šalis:
Lietuva
Vokietija
Gamintojo šalis:
Austrija
Svoris / Kiekis:
50 g
Ajurveda24 rekomenduoja
Visos prekės