Katalogas
Malti česnakai, Sattva Foods, 100g
Prekės ženklas: Sattva Ayurveda
Malti česnakai, Sattva Foods, 100g
  • Malti česnakai, Sattva Foods, 100g

Malti česnakai, Sattva Foods, 100g

Prekės ženklas: Sattva Ayurveda

Džiovinti česnakų milteliai suteikia valgiams puikų aromatą ir skonį. Tinka visų rūšių patiekalams, į kuriuos dedami švieži česnakai. 

Skonis: aitrus, kartaus, saldus, sutraukiantis, sūrus.

Virya: atšilimas.

Vipaka: aštrus.

Poveikis tridošai: М ↓ P ↑ K ↓

Tinka vartoti iki 2024-07-30.

250 €

Pirkdami šią prekę Jūs galite gauti 2 lojalumo taškų lojalumo taškų. Jūsų krepšelyje iš viso bus 2 lojalumo taškų , kuriuos galėsite konvertuoti į nuolaidų kodą, kurio vertė 0,06 €.

Prieinamumas: 4
Prekės kodas: 5903794184084

Didelės česnako maistinės ir gydomosios savybės yra dėl itin turtingos cheminės sudėties. Vandens jame daug mažiau (60-64%) nei kitose daržovėse, angliavandenių (daugiau nei 20%) ir azoto medžiagų (apie 7%) daugiau nei svogūnuose. Skaidulų kiekis yra 0,7%. Česnako svogūnėliuose yra 35-42% sausųjų medžiagų, tai siejama su dideliu kiekiu inulino (20-27%), kuris, veikiamas skrandžio rūgščių, virsta žmogaus organizmui vertingu cukrumi – fruktoze. Svogūnėlėse taip pat yra 6–8 % žalių baltymų, 0,5 % redukuojančių cukrų ir apie 5 % riebalų. Juose yra ypač vertingų žmogui aminorūgščių: gausu lizino. Česnakuose yra flavonoidų – medžiagų, kurios atpalaiduoja vazospazmą, mažina kraujospūdį ir padeda pašalinti iš organizmo cholesterolį. Polisacharidai – svogūnėliuose besikaupiantys fruktozanai – turi didelę maistinę vertę. Be to, česnako sudėtyje yra pentozanų, glikozidų, pektino medžiagų, organinių rūgščių, fitosterolio.

Česnakuose gausu mineralinių druskų. Pelenuose yra 17 cheminių elementų, tarp kurių yra kalis, fosforas, kalcis, magnis, manganas, varis, siera, nikelis, chloras, titanas, selenas, natris, švinas, boras. Česnakuose ypač daug geležies (1,5 mg%), cinko (1,0 mg%) ir jodo druskų. Pastarasis ypač svarbus žmogaus organizmui. 1 kg česnako yra 0,94 mg, kurie gali turėti įtakos skydliaukės veiklai. Česnako svogūnėliuose nėra daug vitaminų. Juose yra 7-25 mg% askorbo rūgšties (vitamino C), karotino arba provitamino A, vitamino B1, arba tiamino, B2 ir PP. Tačiau česnakai tiamino kiekiu pranašesni už visas kitas daržoves. Česnako lapuose ir jaunose strėlėse labai daug vitamino C – iki 140 mg%. Juose taip pat yra karotino, vitamino PP. Sausųjų medžiagų kiekis lapuose 10,2-19,2%, cukrų 2,3-4,6%.

Naudojimas: Džiovinti česnakų milteliai suteikia valgiams puikų aromatą ir skonį. Tinka visų rūšių patiekalams, į kuriuos dedami švieži česnakai. 

Sudėtis: džiovinti česnakų milteliai.

Alergenai: supakuota aplinkoje, kurioje laikomi žemės riešutai, sezamo sėklos, gliuteno turintys produktai, kviečiai, pieno milteliai, soja ir garstyčios.

Kilmės šalis: Indija

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje

Grynasis kiekis: 100 g

Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės

Kilmės šalis:
Indija
Gamintojo šalis:
Indija
Svoris / Kiekis:
100 g
Ajurveda24 rekomenduoja
Laikinai neturime
Laikinai neturime
Laikinai neturime