Baltosios aguonų sėklos Poppy Seeds, nesmulkintos, Sattva Foods, 100g
Maisto gaminime aguonų sėklomis dažniausiai apibarstoma duona ir pyragaičiai arba sumalamos su medumi ar cukrumi, kad pagaminti pyragaičius. Iš jų gaminamos chalvos ir desertai.
Tinka vartoti iki 2024-07-30.
Maisto gaminime aguonų sėklomis dažniausiai apibarstoma duona ir pyragaičiai arba sumalamos su medumi ar cukrumi, kad pagaminti pyragaičius. Iš jų gaminamos chalvos ir desertai.
Skirtingai nuo kitų veislių, baltųjų aguonų dėžutės viršus lieka uždarytas, todėl ši gėlė vadinama vadinamosiomis uždaromis aguonų veislėmis. Dėl pigmentų trūkumo sėklos luobe sėklos dažniausiai būna balkšvos, todėl baltosioms aguonoms tai tinkamas pavadinimas. Kreminės aguonos labiau paplitusios Indijoje, kur jos auginamos ir naudojamos kaip kario bei padažų tirštiklis. Be to, į kai kurias indiškos duonos rūšis dedama aguonų.
Aguonų nauda yra mikroelementuose, vitaminuose ir mineraluose, kurie turi teigiamą poveikį žmogaus organizmui. Kalcio junginiai, lemiantys naudingas aguonų savybes, yra lengvai virškinamoje formoje, o tai taip pat yra teigiama pusė. Iš aguonų gaminami užpilai, kurių dažnai geriama esant nervų sutrikimams, jos suteikia žmogui ramybę sapne. Aguonų nauda pasireiškia gaminant iš jų nuovirą, kuris padeda numalšinti nuovargį, malšina skausmą ir padeda esant traukuliam, kosuliui.
Naudingos aguonų savybės taip pat pasireiškia antihelmintiniu poveikiu žmogaus organizmui. Aguonos dažnai buvo naudojamos gydant viduriavimą, taip pat dizenteriją. Galima sumalti aguonas, tokia forma jos naudojamos kosmetologijoje, iš jų gaminamas vadinamasis aguonpienis, kuris labai efektyvus, jei norima sumažinti ratilus po akimis ir palengvinti vokų uždegimą. Aguonpienis, gaunamas iš sėklų, šiandien yra puikus baltymų šaltinis vegetarams.
Alergenai: supakuota aplinkoje, kurioje laikomi žemės riešutai, sezamo sėklos, gliuteno turintys produktai, kviečiai, pieno milteliai, soja ir garstyčios.
Kilmės šalis: Indija
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje
Grynasis kiekis: 100 g
Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės