

Juodgrūdės (juodieji indiški kmynai) sėklos Kalonji, Seyfried, 50g
Juodgrūdės pasižymi išskirtiniu aromatu ir dažniausiai vartojamos miltiniuose kepiniuose (duona, blynai, paplotėliai...).
Taip pat tinka pikuliams ir daržovių patiekalams pagardinti.
Sėjamoji juodgrūdė (lot. Nigella sativa) – vėdryninių (Ranunculaceae) šeimos augalas, paplitęs Artimuosiuose Rytuose, Europoje.
Augalas vienmetis, žolinis, iki 40 cm aukščio. Stiebas status, keturbriaunis, šakotas, šiek tiek plaukuotas. Lapai 2-3 kartus plunksniškai skaidyti į siauras skiautes. Žydi liepos-rugpjūčio mėnesiais pavieniais, gan stambiais, šviesiai melsvos spalvos žiedais. Juodos, briaunotos, trikampės sėklos dėžutėse subręsta rugsėjo viduryje.
Sėjamoji juodgrūdė auginama daržuose, soduose, gėlynuose. Sėklos turi vaistinių savybių, valo kraują, varo šlapimą, gerina skrandžio veiklą. Taip pat sėklos nuo senovės Artimuosiuose Rytuose, vėliau Europoje naudojamos kaip prieskonis (vadinamasis „kalondžis“). Jomis dažniausia barstomi duonos, konditerijos gaminiai.
Sudedamosios dalys: juodgrūdžių sėklos*.
*iš ekologinių ūkių
Alergenai: sudėtyje pažymėti paryškintai.
Kilmės šalis: Ne ES
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje
Grynasis kiekis: 50 g
Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės
Gamintojas: Seyfrieds Naturwaren, Vokietija
ne ES