

Kalendros lapeliai, smulkinti, ekologiški, Cosmoveda, 5 g
Kalendrų lapai turi šiek tiek subtilesnį skonį negu kalendrų sėklos, o patiekalų gaminimo pabaigoje - suteikia aromatingą prisilietimą (Dalui arba daržovių kariui).
Kalendrų lapai turi šiek tiek subtilesnį skonį negu kalendrų sėklos, o patiekalų gaminimo pabaigoje - suteikia aromatingą prisilietimą (Dalui arba daržovių kariui).
Švelnus, savitas, šiltas aromatas ir saldokas, pikantiškas, vaisinis skonis. Dažniausiai prieš vartojant pakepinama. Malta kalendra yra pagrindinis įvairių kario mišinių ingredientas.
Kalendra, tikriausiai, labiausiai vėsinanti iš visų 5 virškinamą gerinančių prieskonių. Sėklos dažniausiai naudojamos fitoterapijoje nuo daugelio negalavimų. Lapai, šiek tiek mažiau vėsinantys, nei sėklos. Sėklos geriausiai žinomos savo virškinimą gerinančiomis savybėmis, vėsinančiomis Pita došos perteklių organizme ir virškinamąjame trakte. Todėl jos efektyviai naudojamos esant nenuolatiniam rėmeniui. Kalendra išlaisvina bei veikia profilaktiškai nuo dujų susikaupimo skrandyje ir duoda apčiuopamos naudos įvairiose situacijose, susijusiose su karščiu organizme (Pita doša).
- Rasa (skonis): kartus, aštrus
- Vyrja (veikimas): vėsinantis
- Vipaka (efektas po suvirškinimo): aštrus
- Došos (kūno konstitucijos tipai): balansuoja Vata ir Kapha, ypač tinka Pitai.
* Iš ekologinių žemdirbystės ūkių.
Alergenai: Sudėtyje pažymėti paryškintai.
Kilmės šalis: Non-EU
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje
Grynasis kiekis: 5 g.
Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės
Gamintojas: Cosmoveda, Vokietija