Kuminas maltas (Jeera), East End, 100g
Kuminas maltas (Jeera), East End, 100g
  • Kuminas maltas (Jeera), East End, 100g

Kuminas maltas (Jeera), East End, 100g

Pasižymi aromatingu, skoniu, tai vienas svarbiausių ingredientų daugelyje indiškų valgių. Sausai pakepinti suteikia malonų prieskonį patiekalams su jogurtu.

239 €
Prieinamumas: 10 Vnt.
Prekės kodas: 5018605002379

Kmyninis kuminas – baltojo indiško kmyno Cuminum cyminum maltos sėklos. Kitaip vadinamas indišku arba Romos kmynu. Svarbus daržovių, ryžių, ankštinių patiekalų ir užkandžių receptų komponentas. Rūgščiai aštroko skonio. Prieskonis, tinkamas dėti į visus nesaldžius ir ne pieniškus patiekalus, arbatas. Tinka visoms došoms.

Kad atsiskleistų prieskonio naudingosios savybės ir suteiktų maistui charakteringą skonį, trumpai pakaitinti aliejuje.

Kuminas dažniausiai naudojamas vietose, kuriose yra gerai žinomas patiekaluose - daugiausia Indijoje, Tolimuosiuose ir Viduriniuose Rytuose, Meksikos, Portugalijos ir Ispanijos virtuvėse. Tai yra daugumos karių ir daugybės aštrių prieskonių mišinių komponentas bei yra naudojamas kaip guliašo patiekalų, patiekalų ant grotelių, ypač ėrienos ir vištienos patiekalų priedas. Dėl kumino, įprasti ryžiai, pupelės ir kai kurie pyragaičiai gali įgyti ypatingo skonio.  Mažas šio prieskonio kiekis gali būti sėkmingai pridėtas prie baklažanų ir pupelių patiekalų.

Kuminas yra būtina daugelio aštrių Meksikos patiekalų, tokių kaip paprika, čili padažas ir keptas kiaulienos enchiladas (tradicinis Meksikos patiekalas, tiekiamas tortiloje) ingredientas.

Europoje kumino skonis naudojamas tam tikroms portugalų dešrų rūšimis, taip pat kaip sūrio prieskonis, ypač olandų "Leyden" ir vokiečių "Munster", taip pat į rūkytus sūrius bei mėsą dedamas ingredientas. Tai yra marinatų sudedamoji dalis, taip pat dedama į raugintus kopūstus ir puikiai sumaišoma su įvairiomis pomidorų padažų sudėtinėmis dalimis.

Kuminas yra gana gerai žinomas Artimuosiuose Rytuose. Jis dažniausiai naudojamas kaip žuvų patiekalų, keptų patiekalų ir guliašų bei kuskuso prieskonis. Taip pat virtos mėsos ir daržovių patiekaluose - Maroko nacionaliniuose patiekaluose. "Zeera pani" yra gaivus ir apetitą sukeliantis indų gėrimas, pagamintas iš romėnų kmynų ir tamarindo.

Kuminas, tikriausiai, yra pats stipriausias virškinimo tonikas iš penkių virškinimą skatinančių prieskonių. Jis pasižymi stipriu skoniu ir, nors ne itin efektyvus atskirai, gerai dera su kitais keturiais priekoniais virškinimui skatinti ir dujų kaupimuisi bei pilvo pūtimui mažinti. Jis labai panašus į kalendrą, nes jis vėsina virškinimo sistemą, tuo pačiu gerindamas virškinimą. Kuminas padeda palaikyti sveiką asimiliaciją, skatina gerųjų mikrobų dauginimasi, o taip pat skatina virškinamojo trakto detoksikaciją.

  • Rasa (skonis) aštrus, kartus
  • Vyrja (poveikis): šaldantis
  • Vipaka (efektas po suvirškinimo): aštrus
  • Došos (kūno konstitucijos tipai): balansuoja Vatą, Kaphą ir Pitą
Kilmės šalis:
Didžioji Britanija
Svoris:
100 g
Receptai

Apkepas "Balandėlių lazanija"

Aš labai mėgstu balandėlius, bet jų gaminimas užima daug laiko. Todėl pagaminau juos lazanijos pavidalu.
Skaityti plačiau

Lęšių ir moliūgų sriuba su kokosų pienu

Atėjus rudeniui mūsų namai dar labiau pakvimpa prieskoniais. Verdamos skaniausios šildančios sriubos, gaminami aromatingi troškiniai ir kepami gardžiausi pyragai.
Skaityti plačiau
60 min.

Panyras su špinatais (Palak Paneer)

Tai vienas iš pačių populiariausių patiekalų Šiauriniame Indijos regione. Skanus ir lengvai paruošiamas troškinys. Prieskonius galite rinktis savo...
Skaityti plačiau

Kopūstų sklindžiai

Paprasta ir labai skanu.
Skaityti plačiau

Humusas su saulėje džiovintais pomidorais

Humusas – Artimųjų Rytų virtuvės užkandis. Gaminamas iš trintų avinžirnių ir sezamo sėklų padažo tahini. Dažniausiai dar paruošimui naudojamas aliejus,...
Skaityti plačiau

Avinžirnių kepsneliai

Avinžirniai yra švelnaus skonio ankštiniai. Todėl jie tinka troškiniams, sriuboms, kepsneliams ir net desertams. Šį kartą gaminau kepsnelius su...
Skaityti plačiau

Vegetariškas „Netikras zuikis“

Netikrą zuikį galima pagaminti ne tik vegetarišką, bet ir veganišką. Pasakiškai skanus. Tikra šventinio stalo žvaigždė.
Skaityti plačiau
Ajurveda24 rekomenduoja
Visos prekės