Katalogas
Kuminas maltas Jeera, East End, 100g
Kuminas maltas (Jeera), East End, 100g
  • Kuminas maltas (Jeera), East End, 100g

Kuminas maltas Jeera, East End, 100g

Pasižymi aromatingu, skoniu, tai vienas svarbiausių ingredientų daugelyje indiškų valgių. Sausai pakepinti suteikia malonų prieskonį patiekalams su jogurtu.

295 €

Pirkdami šią prekę Jūs galite gauti 2 lojalumo taškų lojalumo taškų. Jūsų krepšelyje iš viso bus 2 lojalumo taškų , kuriuos galėsite konvertuoti į nuolaidų kodą, kurio vertė 0,06 €.

Prieinamumas: 16 Vnt.
Prekės kodas: 5018605002379

Kmyninis kuminas – baltojo indiško kmyno Cuminum cyminum maltos sėklos. Kitaip vadinamas indišku arba Romos kmynu. Svarbus daržovių, ryžių, ankštinių patiekalų ir užkandžių receptų komponentas. Rūgščiai aštroko skonio. Prieskonis, tinkamas dėti į visus nesaldžius ir ne pieniškus patiekalus, arbatas. Tinka visoms došoms.

Kad atsiskleistų prieskonio naudingosios savybės ir suteiktų maistui charakteringą skonį, trumpai pakaitinti aliejuje.

Kuminas dažniausiai naudojamas vietose, kuriose yra gerai žinomas patiekaluose - daugiausia Indijoje, Tolimuosiuose ir Viduriniuose Rytuose, Meksikos, Portugalijos ir Ispanijos virtuvėse. Tai yra daugumos karių ir daugybės aštrių prieskonių mišinių komponentas bei yra naudojamas kaip guliašo patiekalų, patiekalų ant grotelių, ypač ėrienos ir vištienos patiekalų priedas. Dėl kumino, įprasti ryžiai, pupelės ir kai kurie pyragaičiai gali įgyti ypatingo skonio.  Mažas šio prieskonio kiekis gali būti sėkmingai pridėtas prie baklažanų ir pupelių patiekalų.

Kuminas yra būtina daugelio aštrių Meksikos patiekalų, tokių kaip paprika, čili padažas ir keptas kiaulienos enchiladas (tradicinis Meksikos patiekalas, tiekiamas tortiloje) ingredientas.

Europoje kumino skonis naudojamas tam tikroms portugalų dešrų rūšimis, taip pat kaip sūrio prieskonis, ypač olandų "Leyden" ir vokiečių "Munster", taip pat į rūkytus sūrius bei mėsą dedamas ingredientas. Tai yra marinatų sudedamoji dalis, taip pat dedama į raugintus kopūstus ir puikiai sumaišoma su įvairiomis pomidorų padažų sudėtinėmis dalimis.

Kuminas yra gana gerai žinomas Artimuosiuose Rytuose. Jis dažniausiai naudojamas kaip žuvų patiekalų, keptų patiekalų ir guliašų bei kuskuso prieskonis. Taip pat virtos mėsos ir daržovių patiekaluose - Maroko nacionaliniuose patiekaluose. "Zeera pani" yra gaivus ir apetitą sukeliantis indų gėrimas, pagamintas iš romėnų kmynų ir tamarindo.

Kuminas, tikriausiai, yra pats stipriausias virškinimo tonikas iš penkių virškinimą skatinančių prieskonių. Jis pasižymi stipriu skoniu ir, nors ne itin efektyvus atskirai, gerai dera su kitais keturiais priekoniais virškinimui skatinti ir dujų kaupimuisi bei pilvo pūtimui mažinti. Jis labai panašus į kalendrą, nes jis vėsina virškinimo sistemą, tuo pačiu gerindamas virškinimą. Kuminas padeda palaikyti sveiką asimiliaciją, skatina gerųjų mikrobų dauginimasi, o taip pat skatina virškinamojo trakto detoksikaciją.

  • Rasa (skonis) aštrus, kartus
  • Vyrja (poveikis): šaldantis
  • Vipaka (efektas po suvirškinimo): aštrus
  • Došos (kūno konstitucijos tipai): balansuoja Vatą, Kaphą ir Pitą

Sudedamosios dalys: maltos kumino sėklos.

Alergenai: Sudėtyje pažymėti paryškintai. Supakuota aplinkoje,kurioje laikomi žemės riešutai, sezamo sėklos, gliuteno turintys produktai, kviečiai, pieno milteliai, soja ir garstyčios.

Kilmės šalis: ES

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje

Grynasis kiekis: 100 g

Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės

Gamintojas: East End, Didžioji Britanija

Kilmės šalis:
Indija
Gamintojo šalis:
Didžioji Britanija
Svoris / Kiekis:
100 g
Receptai

Apkepas "Balandėlių lazanija"

Aš labai mėgstu balandėlius, bet jų gaminimas užima daug laiko. Todėl pagaminau juos lazanijos pavidalu.
Skaityti plačiau

Tahini (sezamų sėklų pastos) padažas

Labai skanios, sočios salotos.
Skaityti plačiau
5 min.

Raudonųjų pupelių kepsneliai

Labai skanūs ir sotūs pupelių kepsneliai su graikiniais riešutais.
Skaityti plačiau

Tofinienė

Fantastiškai gardi tofų „kiaušinienė“. Skanūs pusryčiai – gera dienos pradžia.
Skaityti plačiau

Krekeriai

Traškūs ir labai skanūs. Šiuos krekerius galima tiekti su humusu ir kitomis užtepėlėmis, prie sriubos ar salotų.
Skaityti plačiau

Burokėlių duona

Ypatingai gardi burokėlių duona su kreminiu sūriu ir kmynais.
Skaityti plačiau
60 min.

Ryžiais ir riešutais įdarytos paprikos

Savaitgalio pietums – ryžiais, daržovėmis ir riešutais įdarytos paprikos, troškintos pomidorų padaže. Pasakiškai skanu! Taip pagaminti ryžiai būtų...
Skaityti plačiau

Cukinijų, morkų ir panyro troškinys

Šis skanus, lengvai ir greitai paruošiamas troškinys puikiai tinka ir pietums, ir vakarienei. Tik jei vakarienė vėlyva, panyrą geriau nedėti, nes sūris...
Skaityti plačiau

Avinžirnių miltų sklindžiai su pomidorais

Avinžirnių miltai išsiskiria originaliu ir subtiliu skoniu. Savo sudėtyje turi daug angliavandenių, ir, palyginus su kitomis miltų rūšimis – daug baltymų. Ir...
Skaityti plačiau

Kopūstų salotos „Gobhi pachadi“

Įdomios, pikantiškos ir labai skanios salotos. Jos puikiai tiks pietų dėžutei į darbą.
Skaityti plačiau
Ajurveda24 rekomenduoja
Visos prekės