Baltosios aguonų sėklos, East End, 100 g
Baltosios aguonų sėklos, East End, 100 g
  • Baltosios aguonų sėklos, East End, 100 g

Baltosios aguonų sėklos, East End, 100 g

Kreminės spalvos aguonų sėklos dažniau pasitaiko Indijoje, kur jos auginamos ir naudojamos kaip tirštiklis kario troškiniuose ir padažuose bei naudojama duonos kepiniams.

Maisto gaminime aguonų sėklomis dažniausiai apibarstoma duona ir pyragaičiai arba sumalamos su medumi ar cukrumi, kad pagaminti pyragaičius. Iš jų gaminamos chalvos ir desertai.

Sudedamosios dalys: balstosios aguonų sėklos.

Alergenai: supakuota aplinkoje,kurioje laikomi žemės riešutai, sezamo sėklos, gliuteno turintys produktai, kviečiai, pieno milteliai, soja ir garstyčios.

Kilmės šalis: EU

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje

Grynasis kiekis: 100 g

Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės

Gamintojas: East End, Didžioji Britanija

229 €
Prieinamumas: Šiuo metu išparduota
Prekės kodas: 5018605004410

Baltosios aguonų sėklos - tai tam tikros rūšies aguonų, išaugintų Viduržemio jūros regione ir Vidurinėje Azijoje, džiovintos sėklos. Aguonų sėklos turi šiek tiek, bet maloniai, riešutinį aromatą ir panašų, bet ryškesnį, skonį su pagrindine saldžia nata.

Kreminės spalvos aguonų sėklos dažniau pasitaiko Indijoje, kur jos auginamos ir naudojamos kaip tirštiklis kario troškiniuose ir padažuose bei naudojama duonos kepiniams.

Aguonų sėklos populiaros Ajurvedoje. Jos yra sėklos saldžios, žemės ir vandens elementų skonio ir puikiai subalansuoja vata tipo žmones.

Gydomosios aguonų sėklų savybės aprašomos daugelyje sanskrito raštų. Rašoma, kad jos mažina kosulį, padeda esant migrenai, subalansuoja kraujospūdį, padidina prakaito išsiskyrimą, malšina skausmą, ramina,  sustabdo viduriavimą. Aguonų sėklos mažina dantų skausmą, stabdo navikų plitimą, opų atsiradimą ir naikina karpas.

Aguonų sėklų dedama į mikstūras ir sirupus nuo kosulio. Jų nuoviru siūloma apraminti dantų ir ausų skausmus.

Ajurvedos tekstuose aprašomas viduriavimą stabdantis receptas: sauja lengvai paskrudintų aguonų sėklų maišomos kartu su karštais ryžiais, trupučiu druskos, ghi ir valgomos.

Kilmės šalis:
Didžioji Britanija
Svoris:
100 g
Ajurveda24 rekomenduoja
Visos prekės