Ledai ajurvedoje

Dėl virškinimo ugnies gesinimo, ledai ilgai virškinami, formuodami tirštas gleivėtas apnašas skrandyje, kuris gali išprovokuoti toksinų...
Skaityti plačiau

Protarpinis badavimas: nauja mada ar senovinės žinios?

Tai labai madinga tema šiandien ir išties neblogas instrumentas kūno svorio kontrolei ir sveikatinimui.
Skaityti plačiau

Kada kokius vaisius valgyti?

Tokios informacijos, deja, net ir pačiuose Ajurvedos traktatuose yra gana mažai.
Skaityti plačiau

Ką jūs žinote apie tinkamą maitinimąsi?

Jei mūsų sąmonė užteršta – mes niekada nevesime sveiko gyvenimo būdo, niekada mes ir tinkamai nesimaitinsime.
Skaityti plačiau

Lydytas Ghi sviestas - ajurvedos auksas ir vaistas nuo visų ligų

Lydytas karvės sviestas arba kitaip vadinamas Ghi – stebinanti ir unikali substancija, kuri daugelyje kultūrų yra gerumo ir meilės, dvasinės švaros ir net pačio...
Skaityti plačiau

Ar žinojote, kad prieskoniai ne tik sustiprina ir pagerina patiekalo skonį?

Prieskoniai ajurvedoje užima labai garbingą vietą ir skirti ne tik sustiprinti ar pagerinti patiekalo skonį, kaip esame įpratę manyti.
Skaityti plačiau

10 svarbių rekomendacijų geram virškinimui

Ajurveda moko, kad skrandį reikia užpildyti trimis ketvirtadaliais.
Skaityti plačiau

BADAVIMAS: kam ir kaip?

Dabar daugelis renkasi įvairius badavimus kaip neatskiriamą gyvenimo dalį, palaikančią sveikatą. Didieji išminčiai, tokie kaip Sokratas, Plato, Aristotelis, Čaraka ir...
Skaityti plačiau

Ajurvedinis gėrimas stipriai sveikatai ir gerai nuotaikai

Ajurveda mums prasidėjo būtent nuo tokios arbatos. Kai mums blogai, mes geriame ją, ir nuotaika pati savaime pagerėja
Skaityti plačiau

Dorovingos mitybos taisyklės pagal ajurvedą

Valgykite šiltą, lengvai įsisavinamą maistą. Venkite nešviežio ar šaldyto maisto. Įtraukite sezoninius vaisius ir daržoves.
Skaityti plačiau