Ekadašis pagal došas ir jo nauda

Apie Ekadašį ir jo pasninko tipus, bei kokiai došai koks tinka. O taip pat ir kokia gi nauda laikytis Ekadašio pasninko.
Skaityti plačiau

Ajurvedos mitai: ekadašis ir ajurveda

Tradiciškai Indijoje tiek kasdieniame gyvenime, tiek ir įvairių datų įvairiausioms šventėms ir minėtiniems įvykiams parinkimui pirmenybė teikiama mėnulio, o ne...
Skaityti plačiau

Ajurvedos mitai: mėsa, svogūnai, česnakai ir grybai ajurvedoje

Ajurveda tai mokslas, kuris be visa ko nagrinėja ir įvairių veiksmų bei produktų poveikį, aprašydamas tai per savą pasaulio mechanizmo suvokimo prizmę.
Skaityti plačiau

Ar žinojote, kad prieskoniai ne tik sustiprina ir pagerina patiekalo skonį?

Prieskoniai ajurvedoje užima labai garbingą vietą ir skirti ne tik sustiprinti ar pagerinti patiekalo skonį, kaip esame įpratę manyti.
Skaityti plačiau

Ajurveda - mokslas apie gyvenimą, o ne indiška religija

Dėl tam tikrų ne visai aiškių priežasčių, taip jau susiklostė, kad ajurveda daugeliui žmonių asocijuojasi su Indijos religija.
Skaityti plačiau

Ajurvedos mitai: kiaušiniai ajurvedoje

Paneigiant dažnai sutinkamą nuomonę, kad ajurveda visiškai išbraukia kiaušinius - tai netiesa.
Skaityti plačiau

10 svarbių rekomendacijų geram virškinimui

Ajurveda moko, kad skrandį reikia užpildyti trimis ketvirtadaliais.
Skaityti plačiau

Vakare: šiltas pienas su prieskoniais

Pienas su kardamonu stimuliuoja smegenų veiklą ir padeda pašalinti depresiją ir nuovargį.
Skaityti plačiau

15 mitų apie ajurvedą

Paskutiniaisiais metais susidomėjimas Ajurveda stipriai išaugo. Ir kaip dažnai nutinka, kai kažkokios žinios/mokymas/sistema išplinta plačiau po pasaulį, jos...
Skaityti plačiau

10 naudingų taisyklių pagal ajurvedą

Ajurveda siūlo kelis paprastus dalykus, kuriuos įtvirtinę savo gyvenime, jausimės nepalyginamai geriau ir būsime grokai energingesni.
Skaityti plačiau