Ryžių ir pupuolių Khichadi (kičari) Mung, Santulan, 250 g
Santulan pupuolių khičdi, 250 g
  • Santulan pupuolių khičdi, 250 g
  • Santulan pupuolių khičdi, 250 g

Ryžių ir pupuolių Khichadi (kičari) Mung, Santulan, 250 g

Khichadi (arba Kichari) yra labai skanus, kvapnus ryžių ir mung dalo troškinys. 

Sudedamosios dalys: Ryžiai, spindulinės pupuolės, kmynai, žemės riešutų aliejus, druska, cukrus, kumino sėklos, prieskonių mišinys Garam Masala (kalendrų sėklos, džiovintas kokosas, sezamo sėklos, česnakas, cinamonas, čili milteliai, garstyčių sėklos, lauro lapai, druska, žemės riešutų aliejus), ciberžolė, asafedita (asafedita, kviečių miltai) čili milteliai.

Alergenai: sudėtyje pažymėti paryškintai.

Maistinė vertė (100g): Energetinė vertė 1565 kJ/369 kcal, Riebalų: 3,8 g (iš jų sočiųjų 0,4 g), Angliavandeniai: 72 g (iš jų cukrūs 8,6 g), Baltymai: 11,8 g, Druska: 3,3 g.

Laikymo sąlygos: laikykite sandariai uždarytame inde, tamsioje, vėsioje, gerai vėdinamoje vietoje.

Kilmės šalis: EU

Grynasis kiekis: 250 g

Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės

Gamintojas:  Santulan Ayurved GmbH

Wörthstrasse 13

D-81667 München, Vokietija

749 €
Prieinamumas: 3 Vnt.
Prekės kodas: 10538

Khichadi (arba Kichari) yra labai skanuskvapnus ryžių ir mung dalo troškinys. Šis patiekalas reprezentuoja Indiją kaip didžkukuliai Lietuvą.

Šis patiekalas skirtinguose Indijos regionuose gali būti vadinamas skirtingai - „kichri", „kichadi", „khichdi", "Kichari".

Khichadi organizmui suteikia jėgų ir tvirtumo, balansuoja visas tris došas. Pats geriausias valgis, išeinant iš pasninko ar badavimo. Valgant kelias dienas vien tik „kichari" (taip vadinama monodieta) galima netgi atlikti organizmo detoksikaciją. Šis valgis tinka esant bet kokiam sveikatos stoviui, jis prikelia ant kojų ligos išvargintus, dėl to gydant ligonius ajurvediniu gydymu „kichari" yra pagrindinis valgis.

Paruošimas 2-3 porcijoms: Į 600 ml verdančio vandens supilkite visą pakelio turinį. Uždenkite dangčiu ir virkite 20-30 minučių ant mažos ugnies, retkarčiais pamaišydami. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite pastovėti 5 minutes. Papildomam skoniui galima įdėti kepintų daržovių (morkas, žiedinius kopūstus, brokolius ir kt.), pagardinti žolelėmis, kalendromis, pabarstyti šviežio kokoso drožlėmis. Patiekti karštą.

Kilmės šalis:
Vokietija
Kiekis:
250 g
Receptai
Ajurveda24 rekomenduoja
Visos prekės