Naudojami prieskoniai suteikia keksiukams nepakartojamą aromatą. Minkšti, drėgni ir kvapnūs. Be glitimo ir pridėtinio cukraus – desertas be nuodemės.

  • Ingredientai:
  • 60 g. migdolų miltų
  • 50 g. avižinių miltų
  • 40 g. grikių miltų
  • 1 v.š. krakmolo
  • 50 g. natūralaus jogurto
  • 30 ml. aliejaus
  • 5 didelės datulės
  • 1 v.š. aguonų
  • 1,5 v.š. maltų linų sėmenų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • ½ a.š. sodos
  • 2 a.š. malto cinamono
  • 1 a.š. malto imbiero
  • 3 v.š. obuolių tyrės + šiek tiek tyrės įdarui
  •  
  • Gaminimo eiga:
  • 1. Linų sėmenys sumaišome su 3 v.š. šilto vandens ir paliekame brinkti.
  • 2. Į dubenį beriame miltus, krakmolą, aguonas, sodą, kepimo miltelius, prieskonius ir permaišome.
  • 3. Datules, obuolių tyrę, grietinę ir aliejų sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masė.
  • 4. Sumaišome šlapius ingredientus su sausais.
  • 5. Tešlą dedame į keksiukų formeles. Iš pradžių užpildome pusę, tuomet dedame šiek tiek obuolių tyrės ir uždengiame tešla.
  • 6. Keksiukus kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.
  • 7. Keksiukus atvėsiname iš išimame.