Fantastiško skonio pyragas. Subtiliai šokoladinis, ne per saldus.

Ingredientai:
15 g linų sėmenų + 45 g vandens
40 g ryžių miltų
30 g kukurūzų miltų
30 g migdolų miltų
1 a.š. kepimo miltelių
20 g kakavos miltelių
60 g rudojo cukraus
35 g alyvuogių aliejaus
100 g karšto vandens
Žiupsnis druskos

  • Karamelizuoti bananai:
  • 2 bananai
    40 g rudojo cukraus
    20 g vandens
    20 g kokosų aliejaus

  • Kremas:
  • 1 skardinė riebaus kokosų pieno 20-22% (palaikykite šaldytuve per naktį arba šaldymo kameroje 1-2 val.)
    1 a.š. vanilės ekstrakto

Uogos papauošimui

Paruošimo būdas:
1. Linų sėmenis sumalame ir užpilame vandeniu. Paliekame 10 min.
2. Į dubenį persijojame miltus, kakava, kepimo miltelius druską. Permaišome su cukrumi.
3. Atskirame dubenyje permaišome linų sėmenų „kiaušinį“, aliejų ir karštą vandenį.
4. Sujungiame dvi mases ir užmaišome tešlą pyragui.
5. Kepimo formą ištepame aliejuki, apibarstome miltais, likučius nukratome ir pilame tešlą.
6. Pyragą kepame iki 170 laipsniį įkaitintoje orkaitėje 20-30 min.
7. Ištraukiame, palaukiame 20 min. Ir pilnai atvėsiname pyragą ant grotelių.
8. Bananus supjaustome griežinėliais.
9. Keptuvėje permaišome vandenį su cukrumi ir kaitiname tol, kol užvirs. Maišant pilame kokosų aliejų, maišome tol, kol masės susijungs ir užvirs vėl. Dedame bananus ir apkepame iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.
10. Biskvitą perjauname per pusę, ant vienos tolygiai paskirstome bananus, apipilame karamele ir uždegiame kita puse. (Jei nenorite daryti torto, tuomet nupjaukite pyrago viršunėlę ir dėkite bananus). Atvėsiname pyragą.
11. Iš skadinės ištraukiame tik kietąją dalį, įpilame vanilės ekstrakto ir plakame mikseriu mažiausiu greičiu 5 minutes.
12. Papuošiame pyragą kremu ir uogomis.