Ajurvedinis trijų vaisių miltelių mišinys Triphala Churna, Jiva Ayurveda, 100g
Triphala yra mišinys, pagamintas iš trijų vaisių, tokių kaip Bibhitaki, Haritaki ir Amalaki. Triphala naudojamas ajurvedoje kaip valymo priemonė virškinimui ir reguliariam tuštinimui.
Laiko patikrinta natūrali jauninanti priemonė. Triphala yra mišinys, pagamintas iš trijų vaisių, tokių kaip Bibhitaki, Haritaki ir Amalaki. Triphala naudojamas ajurvedoje kaip valymo priemonė virškinimui ir reguliariam tuštinimui.
Remiantis ajurvedos žiniomis:
- * subalansuoja visas tris došas – Vata, Pitta ir Kapha
- * atveria užblokuotus kanalus kūne
- * gerina žarnyno judėjimą
- * tinka esant akių ir plaukų problemoms naudojant išoriškai
- * padeda atkurti normalų virškinimo procesą
- * šalina toksines medžiagas iš organizmo
- * didina imuniteto lygį
- * padeda palaikyti bendrą visų fizinių sistemų veikimą
Pagrindiniai ingredientai
Amalaki (Amla, Indijos agrastai, Emblica officinalis): daugiausia veikia plaučius, skrandį, kepenis ir širdį. Tai gausus antioksidantų, flavonoidų, karotinų ir vitamino C šaltinis. Dėl Amloje esančių taninų vitaminas C yra atsparus karščiui ir nesuyra ilgai laikant.
Haritaki (Harada, Chebulic Myrobalan): vaisiai yra turtingi taninų, amino rūgščių ir fruktozės šaltinis. Jame taip pat yra gintaro rūgšties ir sitosterolio. Jis turi savybių, mažinančių žarnyno spazmus ir hipertenziją. Tai patvirtina tradicinį naudojimą sergant širdies ir kraujotakos sistemos ligomis bei spazminėmis storosios ir plonosios žarnos ligomis.
Bibhitaki (Beheda, Bellirica Myrobalan): Veikia daugiausia plaučius, širdį ir kepenis. Jame yra 35% aliejų ir 45% baltymų. Saldaus kvapo aliejus yra 35% palmitino, 24% oleino ir 31% linolo rūgšties. Linolo aliejus yra pagrindinė riebalų rūgštis, susijusi su DTL („gerojo“ cholesterolio) padidėjimu ir MTL sumažėjimu, o tai laikoma vainikinių arterijų ligos vystymosi rizikos veiksniu.
Rekomenduojamas vartojimas: valgyti kaip priedą prie patiekalų, įsibarstant į patiekalus ar atskirai, kiekis yra 6-7 g (apie 2 arbatinius šaukštelius) per dieną. Arba į vandenį ar arbatą įpilkite pusę arbatinio šaukštelio (2 kartus per dieną). Nerekomenduojama nėščioms ir maitinančioms krūtimi moterims bei žmonėms, sergantiems hipertiroze.
Laikymas: Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje, atokiau nuo saulės spindulių.
Sudėtis: indiškojo lapainio, plaukuiotojo viršūklio ir karpotojo viršūklio milteliai lygiomis daloimis.
Kilmės šalis: Indija
Gamintojas: JIVA Ayurvedic Pharmacy Ltd.
Grynasis kiekis: 100 g
Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės
Virškinimo sistemai