Basmati yra unikalaus skonio ir aromato ryžiai. Jie:
– Sudėtyje turi tiamino, folio rūgšties ir seleno
– Yra iš ekologinės žemdirbystės
Basmati yra aromatingi ilgagrūdžiai ryžiai, kuriuose arseno yra mažiau nei kitų rūšių ryžiuose. Jame yra daug angliavandenių ir mikroelementų, tokių kaip tiaminas, folio rūgštis ir selenas. Dėl unikalaus skonio, aromato ir tekstūros jie puikiai tinka azijietiškiems patiekalams.
Rekomenduojamas vartojimas: kelis kartus nuplaukite ryžius, pašalindami krakmolo perteklių, kol vanduo taps beveik skaidrus. Vidutiniame puode užvirinkite 2 puodelius vandens ir 1 puodelį ryžių. Puodą uždenkite sandariu dangčiu, tada sumažinkite ugnį iki mažos ugnies ir virkite 15-20 minučių, kol visas vanduo susigers ir ryžiai suminkštės. Jei ryžiai vis dar per kieti, įpilkite dar kelis šaukštus vandens ir virkite dar kelias minutes. Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite pastovėti uždengtą 5 minutes.
Maistinė vertė (100g): energinė vertė 1513 kJ / 357 kcal; riebalai 3,1 g, iš jų sotieji 0 g; angliavandeniai 75 g, iš kurių cukrus 0,9 g, skaidulos 2 g, baltymai 6,3 g, druska 0,01g.
Sudėtis: baltieji basmati ryžiai*
* Bio sertifikuotas produktas
Ekologiškas produkto sertifikatas BG-BIO-22
Alergenai: -
Laikymo sąlygos: Laikyti vėsioje, sausoje ir tamsioje vietoje.
Grynasis kiekis: 500 g
Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės
Gamintojas: Smart Organic AD, Bulgarija