Spindulinės Mung pupuolės Moong Dal, skaldytos, plautos, Sattva Foods, 500g
Moong Dal – tai Mung pupelės, suskaldytos ir nuluptos. Mung Dal yra Indijos, Azijos ir Ajurvedos virtuvės klasika, kurią lengva paruošti: tereikia šiek tiek laiko, kad jis taptų minkštas.
Puikus aromatingas Mung Dal skonis puikiai dera su klasikiniais prieskonių masalas ir basmati ryžiais.
Ajurvedos moksle Mung Dal yra labai vertinamas dėl didelio baltymų kiekio. Mung Dal taip pat labai lengvai virškinamas.
Moong Dal - tai Mung pupelės, skaldytos bei nuluptos. Moong Dal yra klasikinis Indijos, Azijos ir Ajurvedos virtuvėje ir lengvai verdamas: trunka tik šiek tiek laiko, kad taptų minkštas.
Indiškas Moong dalas - smulkios, geltonos pailgos spindulinės pupuolės. Jos yra švelnaus skonio ir yra lengviausiai virškinamas ankštinis augalas, todėl rekomenduojamas kaip baltymų šaltinis ypač vegetarams ar valgantiems mažai mėsos. Tinka gaminti su tradiciniais masala prieskonių mišiniais bei basmati ryžiais.
Iš jų gaminamos tirštos sriubos, Kichari (ryžiai ir nuvalyti skaldyti ankštiniai).
"Dalas" lietuvių kalboje galėtų būti suprantamas kaip tiršta žirnienė, lęšienė ar pupienė, t.y. džiovintų ankštinių arba "dalo" (vadinamų tuo pačiu žodžiu) troškinys su prieskoniais, daržovėmis ir kitokiais pagardais. "Dalas" yra puikus augalinių baltymų, geležies ir vitaminų B šaltinis, sotus, skanus ir lengvai įsisavinamas maistas. Gerai paruoštas "dalas" niekada nesukels virškinimo sunkumų ar vidurių pūtimo. Šito išvengti padeda tinkamai parinkti prieskoniai ir ilgai bei iki visiško sukritimo verdami ankštiniai. Ilgai verdant ankštinius suyra ilgos sunkiai virškinamos polisacharidų grandinės, ir "dalas" tampa lengvai įsisavinamu bei pilnaverčiu maistu. "Mung-dal", lietuviškai tai - spindulinės pupuolės, dar vadinamos bus vadinamos mungo pupuolėmis. Tai puiki gardi ir turtinga maistingomis medžiagų ankštinių rūšis, lengvai virškinama, greitai suverdanti, švelnaus skonio, suteikianti patiekalui kreminę konsistenciją.
Ingridientai:
Geltonosios mung pupelės, suskaidytos ir nuluptos, nuplautos.
Informacija apie alergijas:
Sudėtyje gali būti žemės riešutų, riešutų, sezamo, sojos, glitimo, laktozės ir garstyčių pėdsakų
Paruošimas / Naudojimas:
Prieš gamindami geltoną Moong Dall, gerai nuplaukite ir pamirkykite per naktį (bent 2–3 valandas). Tada kepimo laikas yra apie 20–30 minučių.
Informacija apie maistingumą 100 g:
Energija: 1264 kJ / 297 kcal
Riebalai: 1,9 g
iš jų sočiųjų riebalų rūgščių: 0,08 g
Angliavandeniai: 46 g
iš jų cukrus: 1,5 g
Baltymai: 24,0 g
Druska: 0,0 g
Skaidulos: 14,2 g
Laikymo sąlygos: Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje. Atidarius produktą rekomenduojame supilti į sandarų indą.
Kilmė: Ne ES žemės ūkis (Indija)
Gamintojas: Bombay Bazaar, Lenkija