Urid dal chilka pupuolės labai lengvai įsisavinamos, tinka visai šeimai, ir vaikams, ir senjorams.
"Urid Dal" arba "Ulutham Paruppu" - tai juodieji lęšiai, kurie buvo padalyti ir nulupti.
Tai paplitę ir populiarūs ankštiniai augalai, plačiai naudojami visoje Indijoje dalams, kraiui arba sriuboms gaminti.
Urid dal kartu su ryžiais naudojami pietų Indijos trapiems blynams dosas gaminti.
"Urid Chilka Dal" - tai suskaldytos "Urid" pupelės su kreminės baltos spalvos vidumi ir nepažeista natūralia juoda luobele. Ji išverda greičiau nei visas Urid dal. Kai suminkštėja, sutirštėja ir susidaro skanus, tirštas padažas. Indijoje paprastai laikoma, kad dalai su luobele yra maistingesni, o juoduosiuose Urid daluose gausu baltymų ir geležies, todėl jie yra puikus energijos šaltinis vegetariškoje mityboje.
Uridiniai lęšiai laikomi skaniais ir labai sveikais, nes juose yra daug ląstelienos ir svarbių baltymų. Lęšiai yra šviesios, beveik baltos spalvos ir Indijoje bei Pakistane dažnai naudojami troškiniams ar daržovių patiekalams gaminti. Uridiniai lęšiai yra gera alternatyva bulvėms, ryžiams ar duonai, o dėl didelio skaidulų kiekio jie ilgai išliaiko sotumo jausmą.
Maistinė vertė 100g:
Energinė vertė: 1325Kj / 350Kcal
Riebalai - 1g
Angliavandeniai - 63g, iš jų cukraus - 7g
Maistinių skaidulų - 16 g
Druska - 1g
Sudėtis: 100% Urid pupelės
Saugojimas: Laikykite sandariame inde, vėsioje ir sausoje vietoje.