Labai mėgstu varškinius sausainius, keksus, keksiukus. Jei sudėtyje yra varškė, visada išbandysiu receptą. 

  • Ingedientai:
  • 3 kiaušiniai
    2 v.š. cukraus
    100 g miltų
  • 80 g viso grūdo miltų
    250 g  varškės
    250 ml pieno (karvės aba augalinio)
    1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. malto cinamono
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
    80 g sviesto
    Žiupsnelis druskos
  •  
  • Gaminimo eiga:
  • 1. Sviestą išlydome ir paliekame šiek tiek atvėsti.
  • 2. Išplakame kiaušinius. 
  • 3. Varškę ištriname su cukrumi. Pilame sviestą, pieną, vanilės ekstraktą ir gerai permaišome.
  • 4. Į varškės masę įmaišome kiaušinius.
  • 5. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir cinamonu. 
  • 6. Miltų mišinį beriame į varškės-kiaušinių masę ir užmaišome tešlą.  
    7. Kepame gerai įkaitintoje vaflinėje.
  • 8. Tiekiame šiltus su uogiene, klevų sirupu ar kitais mėgstamais priedais.

  • Pastabos:
  • 1. Šiuos vaflius galima pagaminti be kiaušinių. Gaminkite iš pusės normos ir vietoje kiaušinio naudokite 2 v.š. akvafabos (ją išplakite iki standžių putų ir atsargiai imaišykite į tešlą). Aba 1 v.š. ispaninio šalavijo sėklų užpilkite 3 v.š. šilto vandens ir įmašykite į tešlą.
  •