Labai mėgstu varškinius sausainius, keksus, keksiukus. Jei sudėtyje yra varškė, visada išbandysiu receptą.
- Ingedientai:
- 3 kiaušiniai
2 v.š. cukraus
100 g miltų - 80 g viso grūdo miltų
250 g varškės
250 ml pieno (karvės aba augalinio)
1 a.š. kepimo miltelių - 1 a.š. malto cinamono
- 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
80 g sviesto
Žiupsnelis druskos - Gaminimo eiga:
- 1. Sviestą išlydome ir paliekame šiek tiek atvėsti.
- 2. Išplakame kiaušinius.
- 3. Varškę ištriname su cukrumi. Pilame sviestą, pieną, vanilės ekstraktą ir gerai permaišome.
- 4. Į varškės masę įmaišome kiaušinius.
- 5. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir cinamonu.
- 6. Miltų mišinį beriame į varškės-kiaušinių masę ir užmaišome tešlą.
7. Kepame gerai įkaitintoje vaflinėje. - 8. Tiekiame šiltus su uogiene, klevų sirupu ar kitais mėgstamais priedais.
- Pastabos:
- 1. Šiuos vaflius galima pagaminti be kiaušinių. Gaminkite iš pusės normos ir vietoje kiaušinio naudokite 2 v.š. akvafabos (ją išplakite iki standžių putų ir atsargiai imaišykite į tešlą). Aba 1 v.š. ispaninio šalavijo sėklų užpilkite 3 v.š. šilto vandens ir įmašykite į tešlą.