Kas gali būti skaniau už varškinius sausainiukus? Tik varškiniai sausainiukai. Jie mūsų namuose dingsta greičiausiai.

Ingredientai:
250 g varškės
250 g sviesto
2 stiklinės šviesių speltos miltų
3 v.š. cukraus
1/4 a.š. sodos
Žiupsnis druskos
Cinamonas apibarstymui

Gaminimo eiga:
1. Į dubenį beriame miltus, dedame gabaliukais pjaustytą sviestą ir triname tarp pirštų.
2. Dedame varškę, sodą, druską, užmaišome tešlą ir dedame į šaldytuvą 30 min.
3. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame 0,5 cm storio lakštą Išspaudžiame formelėmis sausainius.
4. Sausainius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir apibarstome cinamonu.
5. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

  •  
  • Pastabos:
    1. Stiklinė 250 ml.
  • 2. Kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės ir sausainių dydžio. 
  •