"Masala chai" receptų yra labai daug. Viename naudojama labai mažai prieskonių - imbieras, kardamonas ir cinamonas, kitame žymiai daugiau. Galite prieskoninę arbatą sukurti patys, tik reikia sumaišyti šviežiai maltus prieskonius ir mėgautis. 

  • Ingredientai prieskonių mišiniui:
  • 2 v.š. malto imbiero
    1 a.š. malto muskato riešuto
    2 v.š. žaliojo kardamono anksčių
    1 a.š. maltų gvazdikėlių
  • 1 a.š. maltų juodųjų pipirų
    1 v.š. malto cinamono
  •  
  • Paruošimas:
    1. Į puodą pilame 500 ml vandens, užverdame ir beriame 1 a.š. prieskonių mišinio. Sumažiname ugnį ir paverdame 5 min.
    2. Išpilstome į puodelius, pagardiname šiltu pienu ir cukrumi arba medumi. 
  •  
  •  
  • Pastabos:
  • 1. Į puodą kartu su prieskoniais galite įberti mėgstamos arbatos. 
  • 2. Pieną galima naudoti kaip karvės, taip ir augalinį. 
  •