Amaretti yra itališki migdoliniai sausainiai. Jie paprastai gaminami iš migdolų, cukraus ir plaktų kiaušinių baltymų. Šiame recepte kiaušinių baltymus pakeičiau akvafaba (skysčiu nuo konservuotų avinžirnių). Gavosi fantastiško skonio, lengvučiai ir traškūs sausainiai.

  • Ingredientai:
  • 70 g atvėsintos akvafabos
    75 g cukraus pudros
    85 g migdolų miltų
    ¼ a.š. citrinos sulčių
    Migdolų aromatas

  • Gaminimo eiga: 
  • 1. Akvafabą perkošiame per sietelį, kad neliktų avinžirnių dalelių.
    2. Akvafabą elektriniu mikseriu plakame iki lengvų putų. Įpilame citrinos sulčių. Plakame toliau ir beriame po 1 v.š. cukraus pudros. Prieš beriant kitą pudros porciją, reikia įsitikinti kad prieš tai įberta cukraus pudra ištirpo. Įpilame kelis lašus migdolų aromato ir išjungiame mikserį. Akvafaba turi būti išplakta ikistandžių putų.
    3. Beriame migdolų miltus ir atsargiai permaišome.
    4. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
    5. Masę dedame į konditerinį maišelį irskardoje formuojame sausainius palikdami nedidelį (2-3cm) tarpą.
    6. Sausainius kepame iki 100 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val. Po valandos padidiname temperatūrą iki 150 laipsnių ir kepame dar 5 minutes.
    7. Sausainius pilnai atvėsiname skardoje ir tik tada nuimame.

  •  
  • Pastabos:
  • 1. Sausainių kiekis priklauso nuo jų dydžio.
  • 2. Cukraus pudrą gaminau pati. Tiesiog kavamale susmulkinau cukranendrių cukrų. 
  • 3. Migdolų aromato lašų kiekį patikrinkite etiketėje. 
  •