Katalogas
Juodoji druska Kala Namak, Govinda, 150 g
Prekės ženklas: Govinda
Juodoji druska (Kala Namak), Govinda, 150 g
  • Juodoji druska (Kala Namak), Govinda, 150 g

Juodoji druska Kala Namak, Govinda, 150 g

Prekės ženklas: Govinda

Pagal ajurvedos tradicijas, ajurvedinė juodoji druska, dar vadinama Kala Namak, daug valandų kaitinama sunkiuose moliniuose induose kartu su tauriaisiais ajurvediniais Haritaki ir Amla vaisiais.

Šio proceso metu druska sugeria brangų vaisių turinį ir virsta raudonos, rudos ir sulfureoso kvapo druskos kristalais. Ajurvedinė juodoji druska yra puikus ingredientas ir priedas prie visų rūšių azijietiškų maisto produktų, o vartojamas tinkamomis dozėmis pagerina bet kurio patiekalo skonį.

495 €

Pirkdami šią prekę Jūs galite gauti 4 lojalumo taškų lojalumo taškų. Jūsų krepšelyje iš viso bus 4 lojalumo taškų , kuriuos galėsite konvertuoti į nuolaidų kodą, kurio vertė 0,12 €.

Prieinamumas: 4
Prekės kodas: 10725/2

Juodoji druska Kala Namak – tai vulkaninės kilmės akmens druska, kuri buvo naudojama jau senovės Indijoje ir kitose Azijos šalyse. Ši druskos rūšis pasižymi rusvai pilka spalva (kartais pilkai rūda ar tamsiai violetine) bei aitriu kvapu, primenančiu išvirtų kiaušinių kvapą. Skonis yra sūrus, tačiau savo stiprumu skiriasi nuo įprastos druskos, o patiekalams suteikia virtų kiaušinių skonį.

Juodoji druska plačiai vartojama Indijos virtuvėje, tačiau ją galima naudoti gaminant ir kitus patiekalus, kuriems šis produktas suteiks nepakartojamą bei originalų skonį. i randama Indijoje ir plačiai naudojama indų virtuvėje kaip prieskonis. Juodoji druska beriama į salotas, chaats (indiškas patiekalas), raitas (indiškas patiekalas) ir daugybę kitų aštrių indiškų patiekalų.

Malta juodoji druska yra gražios rožinės spalvos, tačiau įdėta į karštą patiekalą ji pajuoduoja, todėl ir vadinama juodąja.

Geležies sulfatas juodajai druskai suteikia tamsiai violetinės spalvos atspalvius. Vandenilio sulfatas suteikia ypatingą pikantišką kvapą ir skonį patiekalams.

Juodoji druska išgaunama iš senovinių ugnikalnių ir labai plačiai vartojama Indijos, Pakistano, Japonijos, Prancūzijos, Pietų Azijos virtuvėse.

Puikiai tinka visiems sportuojantiems ir dirbantiems sunkų fizinį darbą. Įprasti juodosios druskos kiekiai nesulaiko organizme vandens, žymiai mažiau nusėda sąnariuose.

Kala namak druska yra vertinama vegetariškoje ir veganiškoje virtuvėje, ypač tais atvejais, kai norima suteikti patiekalams kiaušinio skonį pvz. gaminant tofu ar salotas.

Juodosios druskos įmaišius į grietinę gaunami majonezo skonio padažai. Tobulai skanina šviežias salotas, užkandžius, kepintus riešutus, agurkus su jogurtu - raitas (tarpinis variantas tarp šaltibarščių ir baltos mišrainės), vaisių čatnius (garnyrus), dedama į masalas (prieskonių mišinius).

Juodoji druska puikiai dera su jogurtu ir sūriu, arbūzais ir mangais.

Ajurvedoje juodoji druska yra priskiriama prie šildantį poveikį turinčių prieskonių, pasižymi šildančiu ugnies poveikiu, turi vidurius laisvinančių ir antiseptinių sąvybių. Ji didina pita ir kapha, mažina vata došas. Naudojama gydant vidurių putimą ir skrandžio ligas (mažina skrandžio rūgščių išsiskyrimą) bei skydliaukės veiklą, vartojama virškinimui gerinti, žarnyno peristaltikai sustiprinti, dujų kaupimuisi žarnyne sumažinti,  anemijai (mažakraujystei) gydyti, regėjimui gerinti. Ajurveda juodosios druskos rekomenduoja turėti kiekvienoje namų vaistinėlėje.

Esant galvos skausmui, sukeltam sinusito, sumaišykite pusę šaukštelio juodosios druskos su puse stiklinės šilto vandens ir lašinkite  po 5 lašus į kiekvieną nosies švervę.

Esant dehidratacijai  išgerkite stiklinę vandens su žiupsneliu juodosios druskos ir puse šaukštelio citrinos sulčių.

Esant gerklės uždegimui padeda skalavimas su puse  arbatinio šaukštelio juodosios druskos, arbatinio šaukštelio ciberžolės ir  viena stikline karšto vandens.

Sudedamosios dalys: juodoji druska, plaukuotojo viršūklio sėklos (haritaki).

Laikymo sąlygos: neatidarius laikyti kambario temperatūroje. Atidarius laikyti sandariai uždarytoje pakuotėje, sausoje vietoje, atokiai nuo saulės spindulių.

Kilmės šalis: ES / ne ES

Grynasis kiekis: 150 g

Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės

Gamintojas: Govinda Natur GmbH, Vokietija

Poveikis Vata došai
Mažina
Poveikis Pita došai
Didina
Poveikis Kapha došai
Didina
Kilmės šalis:
ES
ne ES
Gamintojo šalis:
Vokietija
Svoris / Kiekis:
150 g
Ajurveda24 rekomenduoja
Laikinai neturime
Veganiška Veganiška
Autentiška ajurveda Autentiška ajurveda
Laikinai neturime
Laikinai neturime
Autentiška ajurveda Autentiška ajurveda