* Tai, kaip mes nusiteikiame maisto gaminimui, labai svarbu, kuriant pačius sveikiausius, pripildytus švarios ir gyvos energijos patiekalus. Teisingas nusiteikimas, rimtas atsidavimas procesui ir švarūs ketinimai suteikti savo ir savo artimųjų sveikatai gerovę – pagrindiniai sąmoningos kulinarijos principai ir kiekvieno virėjo sėkmės garantas.

* Pagal galimybes stenkitės gaminti ant ugnies, pavyzdžiui, bent ant dujinės viryklės. Agni (virškinimo ugnies) energija labiau išreikšta atviroje ugnyje, ji padeda padaryti maistą lengvai virškinamu ir naudingu.

* Indus rinkitės iš natūralių medžiagų: ketaus, vario, geležies. Nežiūrint į nepridegančių paviršių patrauklumą ir aliuminio lengvumą, šios medžiagos išskiria kenksmingus cheminius elementus, persiduodančius į maistą.

* Iš anksto pamirkykite grūdus ir ankštinius. Tai padeda suminkštinti sėklas ir ankštinius, sutrumpinti jų gaminimo laiką, šiek tiek sudaiginti juos ir pripildyti gyvybine energija.

* Kepimui rinkitės lydytą sviestą ghi ar nerafinuotą kokosų aliejų. Kaitinami jie neišskiria kancerogeninių medžiagų, todėl idealiai tinka kepimui.

* Pakepinkite prieskonius atskirai ir dėkite juos jau į pusiau paruoštus patiekalus. Prieskonių kepinimo metu, visos juose esančios naudingos medžiagos patenka į aliejų, kuriame kepinama. Daržovių, grūdų ir ankštinių nereikia kepinti. Todėl reikėtų atskirai pakepinti prieskonius ir dėti juos į virtus, keptus ar ant garų pagamintus patiekalus.

* Gerai išvirkite ankštinius, tada jie organizmo bus lengvai virškinami ir įsisavinami, nesukels dujų kaupimosi.

Pamėginkite įsisavinti po vieną taisyklę per savaitę. Taip parėjimas prie sąmoningesnio maisto gaminimo bus lengvas ir laipsniškas.