Stenkitės nevartoti rūgštaus maisto. Didinkite šarminių maisto produktų kiekį (visi vaisiai, išskyrus citrusinius, daržovės, daigai ir žolės (ypač valerijono šaknys), jogurtas). Taip bus pakeisti skonio skonio receptorių (gaurelių) skoniai ir padės jiems prisitaikyti prie atpratimo nuo priklausomybės proceso. Maisto produktai, pavyzdžiui, razinos, burokėliai, Lima pupelės (lenktasėklės) ir kiaulpienės bus labai naudingi tiems, kurie nori mesti rūkyti. Vartokite kuo daugiau vitamino C – jis padės sustiprinti jūsų imuninę sistemą. Jūs taip pat turėtumėte du kartus per dieną išgerti po stiklinę apelsinų arba greipfrutų sulčių.

Saldumynai taip pat gali padėti sumažinti norą užsirūkyti. Rekomenduojama vartoti medų, saikingai, įvairiomis formomis.

Stenkitės vartoti maisto, kuriame gausu baltymų, amino rūgščių, įvairių formų vitaminų. Kiekvieno valgio metu išgerkite stiklinę vandens su šaukšteliu sodos. Tai ne tik padės virškinimui, bet ir sumažins norą rūkyti po valgio.

Naminiai kovos su rūkymu receptai:

Kiekvieną kartą, kai norite rūkyti, valgykite kažką sūraus, ar net liežuvio galiuku galite palaižyti druskos. Jūsų stiprus noras rūkyti dings. Jei tai darysite kiekvieną kartą, kai norite rūkyti, tai pajėgsite visiškai atsikratyti šios priklausomybės.

Sutarkuokite šiek tiek ridikėlių, perkošdami išspauskite, į gautas sultis įdėkite medaus. Gerkite šias sultis du kartus per dieną. Tai puiki priemonė padidinti organizmo atsparumui, kovojant su rūkymu.
Saldymedžio lazdelės / saldainiai taip pat turi raminantį poveikį rūkaliams. Jie yra saugūs cigarečių pakaitalai. Saikingai vartojamas šokoladas padeda sumažinti norą rūkyti.

Kramtomasis tabakas iš cukranendrių šaknų taip pat yra geras pakaitalas cigaretėms. Cukranendrių šaknis nekenksminga ir jos saldus skonis padeda sumažinti rūkymo poreikį.

Aromatiniai aliejai ir aromatinės medžiagos, irgi turi teigiamą poveikį rūkaliams. Masažas su aromatiniais aliejais padeda sumažinti potraukį rūkyti ilgam laikui.

Kvėpavimo terapijos yra labai veiksmingos. Jei norite rūkyti, 10 kartų lėtai ir giliai įkvėpkite. Tokiu būdu stimuliuosite savo kvėpavimo takus. Šis pratimas palaipsniui sumažins norą rūkyti.

Valerijonas, ramunėlės, pipirmėtės, apyniai, kalpokė ir lobelija taip pat labai veiksminga pagalba slopinant norą užsirūkyti.