Dažniausiai mes esame įpratę valgyti vaisius desertui ir gerti vaisių sultis po valgio, nenutuokdami, kad taip kenkiame sau. Vaisiai, suvalgyti po pagrindinių patiekalų, susiliečia su jais ir pradeda rūgti. Todėl rekomenduojama padaryti nuo 2 iki 5 valandų pertrauką po valgio, priklausomai nuo to, ką valgėte. Ir tik tada valgyti vaisius.

Vaisius geriausia valgyti pusryčiams, iki pietų ir pertraukose tarp pagrindinių valgymų. Taip pat galima juos valgyti prieš bet kurį pagrindinį valgymą. Kai valgote vaisius tuščiu skrandžiu 30 minučių iki valgio, tai padeda, pirmiausiai, svorio mažėjimui, o antra, maksimaliai įsisavinami vitaminai.

Yra keletas patarimų, kurie jums padės iš vaisių gauti maksimalią naudą:

  1. Nevalgykite vaisių pinu skrandžiu. Valgyti galima bet kuriuo paros metu, bet tik ne po valgio.
  2. Po to,kai suvalgėte kokį nors vaisių, palaukite bent 30 minučių, prieš valgydami ką nors kito.
  3. Net vaisius geriau valgyti pirmoje dienos pusėje. Jie palaipsniui padidins cukraus kiekį kraujyje ir „pažadins“ virškinimo sistemą po nakties miego.
  4. Stenkitės nevalgyti vaisių su sunkiai virškinamais produktais.
  5. Bananai ir avokadai priskiriami prie sunkaus maisto, todėl geriau jų nevalgyti nakčiai. Geriausia juos suvalgyti kaip popietinį maistą, kai virškinimo sistema bus jiems pasiruošusi ir tuo pačiu ji turės laiko suvirškinti šiuos produktus.
  6. Teikite pirmenybę labiau šviežiems vaisiams nei šaldytiems ar juolab konservuotiems — juose daug cukraus, o dažnai ir cheminių priedų ir tuo pačiu jie praranda praktiškai visas naudingas savybes.