Vedinė astrologija – tai tradicinė indiška žvaigždžių, planetų ir viso laiko judėjimo skaitymo sistema. Pirminiuose šaltiniuose vadinama Vedanga Džoitiš, kas reiškia nagrinėjimą šviesos (Džoiti), esančios Vedų (Vedanga) dalimi. Taip pat vadino Džoitirveda, Veda arba „mokslu apie šviesą“. Vedinė astrologija yra nuostabus instrumentas prognozavimui ir konsultavimui. Yra daug nuostabių istorijų apie tai, kaip vediniai astrologai gali neįtikėtinu tikslumu nustatyti konkrečius įvykius žmogaus gyvenime.

Vediniai astrologai yra geri ne tik pranašystėse, jie taip pat gali apjungti gilią išmintį žmogaus gyvenimo tikslo, karmos ir dvasinio kelio linkme.

Ajurvedinė astrologija taip pat naudoja vedinę astrologiją ajurvedinei analizei atlikti, diagnostikai ir gydymui, parodant kaip planetų faktoriai iššaukia susirgimus, ir jų subalansavimas gali tapti rimta pagalba bet kokiame gydyme. Ji apjungia savyje dvi didžias disciplinas, naudodama vedinę astrologiją, sudarant laiko ir karmos įtakos grafiką, ir ajurvedą, kad parodytų, kaip jie susiję su mūsų pranos ir gyvybinės energijos būsena.

Apjungus šias dvi didžias disciplinas kartu, nėra nieko, ko negalima gydyti ar negalima suprasti.

Vedinė astrologija mano, kad fizinės ir psichinės sveikatos nustatymas yra visos astrologinės analizės pagrindas.