Labai skani duona. Drėgna, minkšta net kitą dieną. 

  • Ingredientai:
    170 g cukinijos
    110 g fermentinio sūrio
  • 60 g kietojo sūrio 
    1 stiklinė šviesių speltos miltų 
  • 3/4 stilinės pilno grūdo speltos miltų 
    2 a.š. kepimo miltelių
    1 a.š. česnako miltelių
    1 a.š. druskos
    2 kiaušiniai
    180 g grietinės 
    60 g tirpinto sviesto (arba lydyto sviesto (ghee))
  •  
  • Gaminimo eiga:
    1. Cukiniją ir sūrį sutarkuojame smulkia tarka.
    2. Dideliame dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus (miltai, druska, kepimo milteliai, česnako milteliai). Beriame sūrį ir gerai permaišome.
    3. Kitame dubenyje lengvai išplakame kiaušinius. Dedame grietinę, pilame sviestą ir išplakame. Dedame cukiniją ir permaišome.
    4. Sujungiame dvi mases. Tešla gaunasi labai tiršta.
    5. Tešlą dedame į kepimo popieriumi išklotą formą.
    6. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių ir kepame 50-60 minučių.
    7. Duoną ištraukiame iš orkaitės ir 15-20 min. paliekame formoje, vėliau ištraukiame iš kepimo formos ir atvėsiname pilnai ant grotelių.

 

Pastabos: stiklinė 250 ml.