Labai skani fokačia. Tiks prie salotų, sriubos ar kaip užkandis. Skaniausia yra šilta. 

  • Ingredientai:
  • 80 g ryžių miltų
  • 50 g grikių miltų
  • 60 g kukurūzų miltų
  • 30 g. avinžirnių miltų
  • 40 g tapijokos krakmolo
  • 30 g migdolų miltų
  • 15 g balkšvojo gysločio sėklų luobelių miltų
  • 300 g vandens
  • 1 a.š. kepimo miltelių su kaupu
  • Žiupsnis druskos
  •  
  • Kriaušės
  • Pelėsinis sūris
  • Medus
  •  
  • Gaminimo eiga:
  • 1. Supjaustome kriaušes ir sūrį. 
  • 2. Dubenyje sumaišome sausus ingredientus (išskyrus druską).
  • 3. Druską ištirpiname vandenyje.
  • 4. Į sausą mišinį pilame vandenį ir šluotelę išmaišome. Kai tešlą sutirštės, pabaigiame maišyti silikonine mentele. 
  • 5. Tešlą padaliname į 2 dalis. 
  • 6. Stalą apibarstome miltais ir iškočiojame arba suformuojame rankomis. 
  • 7. Ant viršaus išdėliojame kriaušes ir sūrį. Uždengiame tešla. Ant viršaus vėl išdėliojame kriaušes ir sūrį.
  • 8. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes. 
  • 9. Tiekiant galima aplieti medumi.

  • Pastabos:
  • 1. Patogiau būtų formuoti dvi nedideles fokačias.
  • 2. Kepant fokačią ji neparuduoja taip gražiai kaip kepant su įprastais miltais, todėl labai svarbu neperkepti.