Man fantastiškiausias vasaros derinys yra virti grikiai ir su svogūnais pakepintos voveraitės. Šį kartą nusprendžiau pateikti kiek įdomiau. 

  • Ingredientai:
  • Tešlai:
    150 g grikių miltų
    80 g šalto sviesto 
    40 g kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
    1 kiaušinis
    1/2 a.š. druskos

  • Įdarui:
    300 g voveraičių
    1 svogūnas
    50 g kietojo sūrio (+ šiek tiek apibarstymui)
    40 g svogūnų laiškų
    Druska pagal skonį
  • Juodieji pipirai pagal skonį
  •  
  • Aliejus kepimui

  • Gaminimo eiga:
  • 1. Įdarui voveraites gerai nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje.
    2. Smulkiai supjaustome svogūną. Voveraitės jei didelės, supjaustome.
    3. Keptuvėje įkaitiname 1-2 šaukštus aliejaus ir apkepiname svogūną. Dedame voveraites ir kepame, pamaišant, dar 5 minutes. Pagardiname druska ir pipirais.
    4. Svogūnų laiškus supjaustome ir smulkiai sutarkuojame sūrį, atidedame.
    5. Tešlai supjaustome kubeliais šaltą sviestą.
    6.Į dubenį beriame miltus, smulkiai tarkuotą sūrį, druską, dedame supjaustytą sviestą ir t riname tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Įmušame kiaušinį ir užmaišome tešlą. Turi sušokti į rutuliuką. Jei nepavykstą, įpilkite 1-2 šaukštus vandens.
    7. Tešlą plonai iškočiojame (apie 3 mm). Geriausia iš karto kočioti ant kepimo popieriaus lapo. Ant tešlos dedame svogūnų laiškus, nuo kraštų paliekant 5 cm. Beriame sūrį. Toliau dedame keptas voveraites, apibarstome sūriu. Kraštus užlenkiame.
    8. Galetę kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 min.

  •  
  • Pastabos:
  • 1. Kiaušinį galite pakeisti 1 v.š. krakmolo arba linų sėmenimis (1 v.š. sumalkite, užpilkite 3 v.š. kambario temperatūros vandens ir palaikykite 5 min.).
  • 2. Įprastą sūrį galite pakeisti veganišku.