Labai skanus, lengvai ir greitai pagaminamas troškinys. Jį skanu valgyti su ryžiai, grikais, makaronais. 

  • Ingredientai:
  • 1 baklažanas
  • 100 g raudonųjų lęšių
  • 240 g smulkintų pomidorų savo sultyse
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 100 ml karšto vandens
  • 1/2 a.š. ciberžolės
  • 2 a.š. kumino sėklų
  • 2 a.š. maltos kalendros
  • 1 a.š. Garam Masala prieskonių mišinio
  • Druska pagal skonį
  • Svogūnų laiškai 
  • Aliejus arba ghi kepimui
  •  
  • Gaminimo eiga:
  • 1. Lęšius gerai nuplauname, užpilame švariu vandeniu ir paliekame 30 min. Nuplauname. 
  • 2. Baklažaną supjaustome ir gausiai apibarstome druska. Paliekame 5-10 min. Nuplauname druską ir supjaustome kubeliais. 
  • 3. Smulkiai supjaustome svogūnus ir česnaką. 
  • 4. Puode įkaitiname 2 v.š. aliejus, beriame kumino sėklas ir maišant kepame 5 sekundes, beriame likusius prieskonius, dedame svogūną, česnaką ir maišant kepame 2-3 minutes.
  • 5. Dedame baklažaną, pomidorus, beriame lęšius pilame vandenį ir gerai permaišome.
  • 6. Užverdame ir trokiname ant silpnos ugnies 20-30 minučių. 
  • 7. Pagardiname druska, svogūnų laiškais ir mukeliame nuo ugnies.