Kalendra malta (Dhania), East End, 100g
Kalendra malta (Dhania), East End, 100g
  • Kalendra malta (Dhania), East End, 100g

Kalendra malta (Dhania), East End, 100g

Turi stiprų riešutų aromatą ir pasižymi saldžiu pikantišku skoniu. Dažnai naudojama ir padažų sutirštinimui.

Naudoti termiškai apdorojus! 

Sudedamosios dalys: kalendra, malta.

Alergenai: Sudėtyje pažymėti paryškintai. Supakuota aplinkoje,kurioje laikomi žemės riešutai, sezamo sėklos, gliuteno turintys produktai, kviečiai, pieno milteliai, soja ir garstyčios.

Kilmės šalis: EU

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje

Grynasis kiekis: 100 g

Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės

Gamintojas: East End, Didžioji Britanija

159 €
Prieinamumas: 3 Vnt.
Prekės kodas: 5018605002331

Mūsų kalendros sėklos buvo atrinktos "East End" pirkėjams. Tai yra pagrindinis daugelio Indijos virtuvės patiekalų ingredientas. Augalo "Coriandrum sativum" lapai ir sėklos; petražolių šeimos narys. Kalendros sėklos lengvai susimala, bet jų skonis ir aromatas iš esmės ilgiau išlieka pilnoje formoje. Sėklos yra saldžios ir stipriai aromatinės su šiek tiek kartumo, primenančio apelsinų žievelę.

Norint atskleisti saldų ir aromatinį kalendros sėklų skonį, prieš vartojimą jas reikia lengvai pakepinti. Jų nereikia naudoti taupiai, galima naudoti gausiai.

Švieži lapai naudojami kvapiesiems kariams, salotoms ir čatniams bei garnyrui.  Plačiai naudojami ruošiant Indijos pikantišką maistą ir yra pagrindinis kario miltelių ingredientas. Švelnūs lapai suteikia geriausią skonį, kai į patiekalą įdedami paskutinę minutę.

Kalendra dažniausiai naudojama kaip kario priedas, kur ji pridedama maltoje formoje, ypač Indijoje, kad būtų aiški konsistencija. Grūdai taip pat gali būti naudojami skoniui troškiniams ir sriuboms. Jie taip pat gerai derinami su rūkyta mėsa ir elniena. Kalendra yra vienas iš Garam masala prieskonių mišinio, prieskonių marinatams ingredientų, taip pat naudojamas tortuose, duonoje ir kitiems kepiniams.

Kalendra būdinga Arabijos virtuvei, tai yra nepaprastai svarbi ėriukų, ožkų mėsos ir visų rūšių įdarų dalis. Populiaraus Arabijos mišinio Taklia sudėtyje yra kalendra ir česnakai. kalendra yra puikus duetas, naudojamas graikų falafelio ir egiptiečių dukos aromatams, keptų sezamo, lazdyno, druskos ir pipirų skonių deriniams. Kalendra puikiai  tinka prie kumpio ir kiaulienos, ypač kai į patiekalą dedamas apelsinas.

Švelnus, savitas, šiltas aromatas ir saldokas, pikantiškas, vaisinis skonis. Dažniausiai prieš vartojant pakepinama. Malta kalendra yra pagrindinis įvairių kario mišinių ingredientas.

Kalendra, tikriausiai, labiausiai vėsinanti iš visų 5 virškinamą gerinančių prieskonių. Sėklos dažniausiai naudojamos fitoterapijoje nuo daugelio negalavimų. Lapai, šiek tiek mažiau vėsinantys, nei sėklos. Sėklos geriausiai žinomos savo virškinimą gerinančiomis savybėmis, vėsinančiomis Pita došos perteklių organizme ir virškinamąjame trakte. Todėl jos efektyviai naudojamos esant nenuolatiniam rėmeniui. Kalendra išlaisvina bei veikia profilaktiškai nuo dujų susikaupimo skrandyje ir duoda apčiuopamos naudos įvairiose situacijose, susijusiose su karščiu organizme (Pita doša).

  • Rasa (skonis): kartus, aštrus
  • Vyrja (veikimas): vėsinantis
  • Vipaka (efektas po suvirškinimo): aštrus
  • Došos (kūno konstitucijos tipai): balansuoja Vata ir Kapha, ypač tinka Pitai.
Kilmės šalis:
Didžioji Britanija
Svoris:
100 g
Receptai

Apkepas "Balandėlių lazanija"

Aš labai mėgstu balandėlius, bet jų gaminimas užima daug laiko. Todėl pagaminau juos lazanijos pavidalu.
Skaityti plačiau

Panyras su špinatais (Palak Paneer)

Tai vienas iš pačių populiariausių patiekalų Šiauriniame Indijos regione. Skanus ir lengvai paruošiamas troškinys. Prieskonius galite rinktis savo...
Skaityti plačiau

Kopūstų sklindžiai

Paprasta ir labai skanu.
Skaityti plačiau

Veganiška šaltiena

Tai yra tobula šaltiena. Paruošimas labai paprastas, o rezultatas puikus. Paruoškite šventiniam stalui ir nustebinkite savo draugus. Aš...
Skaityti plačiau
Ajurveda24 rekomenduoja
Visos prekės