Ajurvedinė arbata Tulsi Ayush Kwath, Organic India, 25 pakeliai
Ekologiška arbata, paruošta pagal originalų receptą.
Be kofeino.
Tulsi Ayush Kwath Tea - tai subtilus Tulsi lapų mišinys su sveiku cinamonu, imbieru ir juodaisiais pipirais.
Nauda sveikatai:
* Padeda kovoti su sezoninėmis infekcijomis.
* Didina ištvermę ir mažina stresą
* Padeda virškinti ir gerina medžiagų apykaitą
* Stiprina imuninę sistemą
Ekologiška arbata, paruošta pagal originalų receptą.
Be kofeino.
Tulsi yra ypatinga žolė, ne veltui Indijoje vadinama šventuoju baziliku, tai senovės išmintis šiuolaikiniam pasauliui. Sudėtingos cheminės sandaros augalas. Tulsi poveikis organizmui visapusis, bet dažnai subtilus. Kaip balzamas kūnui, protui ir sielai, dėl savo savybių naudojamas Indijoje jau daugiau nei 5000 metų. „Žolių karalienė“ tulsi šiandien nukeliavo ir į Vakarus. Reguliariai vartojantys tulsi arbatą vertina ją itin palankiai. Gerkite tulsi arbatą kasdien tiek, kiek patinka – skirtingai nuo daugelio žolelių, jos nereikia dozuoti. Vaikai ją taip pat mėgsta.
Cinamono sudėtyje yra veikliosios medžiagos polifenolio MNSR, kuris gali imituoti insuliną, aktyvuoti jį suvokiantį receptorių ir veikti ląstelėse lygiaverčiai su insulinu. 2-3 g cinamono sumažina cukraus kiekį kraujyje 20 %. Taip pat įrodyta, kad cinamonas mažina riebalų kiekį kraujyje ir blogojo cholesterolio kiekį.
Imbieras skystina kraują, todėl smegenys geriau aprūpinamos deguonimi ir suaktyvėja jutiminės suvokimo ir intelekto funkcijos. Dėl šios priežasties jis labai naudingas protinį darbą dirbantiems žmonėms. Aštrus imbiero kvapas šalina nuovargį, mieguistumą, apatiją, didina pasitikėjimą savimi, bendravimo įgūdžius ir žavesį.
Juodieji pipirai yra viena veiksmingiausių virškinimą skatinančių medžiagų. Jis sudegina ama ir išvalo organus (išlaisvina juos nuo toksinų).
„Organic India“ tulsi auginama kaimo ūkiuose, darnaus žemės ūkio būdu. Šios ekologiškos arbatos sudarytos iš geriausių tulsi lapelių bei žiedų, sumaišytų su kitais ekologiškais augalais, arbatomis ar prieskoniais. Taip sukuriamas natūralus, bet išskirtinis gėrimas.
"TULSI TEA Organic India" unikali tuo, kad arbata gaminama iš trijų Tulsi rūšių: Rama, Krišna ir Vana. Visi augalai auginami laikantis aukščiausių standartų mažuose tradiciniuose ūkiuose. Jie džiovinami žemoje temperatūroje, maišomi ir pakuojami moderniausioje higieninėje įrangoje, laikantis reikalavimų, užtikrinančių maksimalų šviežumą, aromatą ir sveikumą.
Šios arbatos pagrindas - Tulsi (šventasis bazilikas), pasižymintis puikiomis tonizuojančiomis, atgaivinančiomis ir stresą mažinančiomis savybėmis. Tulsi yra vienas švenčiausių Indijos augalų, laikomas "gydomuoju balzamu" kūnui, protui ir sielai. Jis atveria širdį ir protą, stiprina meilės ir atsidavimo energiją, stiprina tikėjimą, užuojautą ir proto aiškumą. Tikima, kad šventasis bazilikas suteikia dievišką apsaugą, valo aurą ir stiprina imuninę sistemą.
Šiuolaikiniais moksliniais tyrimais įrodyta, kad Tulsi yra puikus adaptogenas, malšina stresą, didina ištvermę, mažina uždegimus, mažina cholesterolio kiekį, detoksikuoja, saugo nuo radiacijos, apsaugo nuo opų, mažina karščiavimą, gerina virškinimą ir gausiai palaiko antioksidantus bei kitas maistines medžiagas. Tulsi ypač veiksminga širdies, kraujagyslių, kepenų, plaučių, taip pat kraujospūdžio ir cukraus kiekio kraujyje reguliavimui.
Naudojimas: Vienam puodeliui naudokite 1 arbatos maišelį. Užpilkite jį verdančiu vandeniu ir palikite bent 3 minutes pritraukti (geriausia palaukti iki 10 min.). Pagal skonį į arbatą įberkite cukraus arba medaus. Taip pat galite pasigaminti šaltos arbatos: leiskite užplikytai arbatai atvėsti ir padėkite ją į šaldytuvą.
Kad poveikis būtų maksimalus, per dieną išgerkite nuo trijų iki penkių puodelių arbatos.
Sudedamosios dalys: cinamono žievė (Cinnamomum zeylanicum), Krishna Tulsi lapai (Ocimum sanctum), Van Tulsi lapai (Ocimum gratissimum), Ram Tulsi lapai (Ocimum sanctum), juodųjų pipirų uogos/vaisiai (Piper nigrum), imbiero šaknis (Zingiber officinale).