Ajurvedinių prieskonių milteliai iš Kutaja žievės.
Mažas Kutaja medis (botaninis pavadinimas: Holarrhena antidysenterica) daugiausia randamas kalnų regionuose.
Ajurvedos receptuose naudojama tiek žievė, tiek žiedai, vaisiai ir sėklos.
Kutaja subalansuoja Kapha ir Pita došas, tuo pačiu didindama Vata došą.
Ajurvedinių prieskonių milteliai iš Kutaja žievės.
Mažas Kutaja medis (botaninis pavadinimas: Holarrhena antidysenterica) daugiausia randamas kalnų regionuose.
Ajurvedos receptuose naudojama tiek žievė, tiek žiedai, vaisiai ir sėklos.
Kutaja subalansuoja Kapha ir Pita došas, tuo pačiu didindama Vata došą.
Pagal Ajurvedos šaltinio tekstą Charak Samhita, Kutaja priklauso Arshoghna, Kandughna, Stanyasodhana ir Asthapanopaga. Jis taip pat vadinamas Kurchi arba Kutaz. Kutaja skatina virškinimo ugnį (Agni).
Senovės induistų tekste Manusmriti rašoma, kad kutaja sėklos gali būti naudojamos vandeniui valyti, panašiai kaip moringa, kurios sumaltos sėklos taip pat dedamos į vandenį, kad jis būtų išvalytas. Vienos maltos sėklos miltelių pakanka vienam litrui vandens išvalyti.
Poveikis došoms: Vata didinimas, Pita ir Kapha balansavimas
Rasa (skonis): kartus, sutraukiantis
Guna (savybė): lengva, atšiauri
Vipaka (skonis po suvirškinimo): aštrus
Virya (poveikis): šalta
Paruošimas / naudojimas: Įmaišykite apie 3 g miltelių (su kaupu šaukštelį) į šiltą vandenį ir išgerkite.
Papildoma informacija: ekologiški milteliai yra gaminami iš augalų dalių, nurodytų Ajurvedos tekstuose, ir yra apdorojami bei gaminami pagal Ajurvedos gaires.
Sudėtis: Kutaja* (Holarrhena antidysenterica)
* Iš kontroliuojamo ekologinio auginimo
Grynasis kiekis: 100g maltų miltelių
Laikymo sąlygos: laikyti vėsioje ir sausoje vietoje, apsaugotoje nuo saulės spindulių
Kilmė: ne ES žemės ūkis (Indija)
Gamintojas: Seyfrieds Naturwaren, Vokietija
Vokietija