Tradicinis lydytas karvės sviestas, gerai žinomas Pietų Azijos virtuvėje. Tai:
- išvalytas nuo laktozės ir kazeino
- tinka apdoroti aukštoje temperatūroje
- riešutų skonio ir švelnios tekstūros, lengvai tepamas
- ekologiškos kilmės
Ghi gaminamas lydydamas įprastą karvės sviestą. Sviestas suskyla į skystus riebalus, pieno sausąsias medžiagas ir priemaišas. Atskirti pieno milteliai ir priemaišos pašalinami, todėl lieka tik gryni riebalai. Ghi yra gintaro spalvos ir švelnaus riešutų skonio.
Pagrindiniai privalumai:
Ghi turi mažai pieno baltymų, kurie yra stiprus alergenas. Dėl to ghi tinka vartoti žmonėms, jautriems laktozei ir kazeinui.
Šis sviestas yra atsparus terminiam apdorojimui, nes turi aukštą dūmų temperatūrą (250 °C). Jį galima naudoti gruzdinimui ir kepimui aukštoje temperatūroje.
Išgrynintas sviestas ghi gali būti geras priedas prie daugelio dietų - keto, paleo, be glitimo, ajurvedinės, whole 30 ar FODMAP.
Rekomenduojamas naudojimas: Jį galite naudoti kaip įprastą sviestą ant skrebučių, sumuštinių ar maistui gaminti. Ghee vis dar naudojamas ajurvediniame masaže ir kaip pagrindas žolelių tepalams nudegimams ir bėrimams gydyti.
Maistinė vertė (100g): energinė vertė 2632 kJ / 635 kcal; riebalai 50 g, iš jų sotieji 7,0 g; angliavandeniai 23 g, iš kurių cukrus 0,3 g, skaidulos 12 g, baltymai 18 g, druska 0,03g.
Sudėtis: karvės sviestas*.
* ekologiškas sertifikuotas ingredientas.
Ekologiškas produkto sertifikatas BG-BIO-22
Laikymo sąlygos: Laikykite vėsioje ir sausoje vietoje. Atidarytą laikyti šaldytuve ir vartoti iki 2 mėnesių.
Kilmės šalis: Uganda / Indija / Etiopija
Grynasis kiekis: 270 g
Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės
Gamintojas: Smart Organic AD, Bulgarija
ne ES