Urid Dal - tai nuluptos ir perskirtos pusiau indiškos pupuolės. Indiškos pupuolės turi labai daug baltymų, todėl jas labai naudinga įtraukti į savo racioną.
Urid Dal (dar vadinamos"Urad Dal") - tai indiškos pupuolės, kurios yra be luobelės, skaldytos. Jos dažniausiai naudojamos pietų Indijoje. Indiškos pupuolės turi labai daug baltymų, todėl jas labai naudinga įtraukti į savo racioną.
Urid dale baltymų dvigubai daugiau negu mėsoje, todėl jis virškinamas sunkiau. Juo rekomenduojama keisti mėsą prie jos pripratusiems, o vegetarams dėti į kitus patiekalus (sriubas, ryžius, troškinius) nedidelį kiekį. Skaldyto dalo mirkyti nereikia, proporcija su vandeniu 1:3, virti apie 40 min. Dalas - priklauso ankštinių augalų grupei.
Gaminant dalą, virškinimui palengvinti, naudojami prieskoniai: ciberžolė, imbieras, indiški kmynai ir kiti.
Sudedamosios dalys: skaldytos indiškos pupuolės be luobelių.
Supakuota aplinkoje, kurioje pakuojami riešutai, gliuteno turintys produktai, sezamo sėklos, kviečiai, soja ir garstyčios.
Maistinė vertė (100g): Energetinė vertė 1340 kj /317 kcal,Riebalų: 0,3 g (iš jų sočiųjų 0,1 g), Angliavandeniai: 46,8 g (iš jų cukrūs 2,7 g), Baltymai: 24,6 g, Druska: 0,11 g.
Laikymo sąlygos: neatidarius laikyti kambario temperatūroje. Atidarius laikyti sandariai uždarytoje pakuotėje, sausoje vietoje, atokiai nuo saulės spindulių.
Grynasis kiekis: 500 g
Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės
Kilmė: Indija
Gamintojas: Bombay Bazaar, Lenkija