Sagas yra krakmolas, gaunamas vandeniu jį išplaunant iš susmulkintos sagų šerdies. Iš vieno sago krakmolo gauna 110–150 kg. Sagas naudojamas kaip miltai gaminant pudingus, lakštinius, duoną, taip pat – kaip tirštiklis. Pvz., Sepiko upės regione Naujoje Gvinėjoje blynai iš sago yra kasdieninis maistas, dažnai valgomas su žuvimi.
Tikrasis sagas (lot. Metroxylon sagu; angl. true sago palm)) – sago genties iš palminių šeimos rūšis, natūraliai auganti Indonezijoje, Naujoje Gvinėjoje, Molukuose, Malaizijoje.
Sagai yra daugiakamienės atžalomis besidauginančios palmės, kiekvienas kamienas žydi vieną kartą gyvenime ir subrandinęs vaisius žūsta.
Tikrasis sagas yra labai svarbus ekonomiškai, nes yra pagrindinis sago šaltinis pasaulyje.
Sagas yra krakmolas, gaunamas vandeniu jį išplaunant iš susmulkintos sagų šerdies. Iš vieno sago krakmolo gauna 110–150 kg. Sagas naudojamas kaip miltai gaminant pudingus, lakštinius, duoną, taip pat – kaip tirštiklis. Pvz., Sepiko upės regione Naujoje Gvinėjoje blynai iš sago yra kasdieninis maistas, dažnai valgomas su žuvimi.
Maistinė vertė 100g:
Energinė vertė - 1461 kJ / 344 kcal
Baltymai - 0,2 g
Angliavandeniai - 85,5 g
Riebalai - 0,2 g