Sojų gabaliukai puikiai tinka sojų guliašui, apkepams bei troškiniams.
Iš 100% sojų miltų. Sojų guliašui, apkepams, troškiniams. Turi daug baltymų ir skaidulinių medžiagų.
Dideli sojų gabaliukai - ideali baltymais turtinga mėsos alternatyva.
* Išvirti kieti ir kramtomi.
* Beskoniai, todėl sugeria visus patiekalo skonius.
* Be glitimo ir pieno produktų.
Sojos gabaliukai - patogus būdas padidinti suvartojamų baltymų kiekį. Juos galima naudoti kartu su mėsa (arba vietoj jos), nes jie yra tvirtos, mėsingos tekstūros. Jie yra beskoniai, tačiau sugeria aplinkinius skonius, esančius sultyse ir prieskoniuose.
Apie soją
Sojos baltymai yra labai populiarūs visame pasaulyje, o kai kuriems žmonėms jie yra pagrindinis maisto produktas. Juose yra visos aštuonios pagrindinės aminorūgštys, todėl jie yra subalansuotas baltymų šaltinis. Juos galima naudoti vietoj mėsos. Sojos baltymai šiuose gabalėliuose taip pat praturtinti svarbiausiais vitaminais tiaminu, riboflavinu ir vitaminu B12 bei geležimi.
Kaip gaminti
Iš šios 250 g sojos gabalėlių pakuotės galima pagaminti kelis patiekalus, be to, ji yra fantastiškai vertinga. Išmirkę ir išvirę jie išsiplečia, todėl iš 100 g sauso svorio galima pagaminti 2-3 didelius patiekalus.
1) Rekomenduojame prieš naudojimą pamirkyti juos verdančiame vandenyje apie 10 minučių ir pagardinti prieskoniais, pavyzdžiui, garam masala, trupučiu sojų padažo arba balzaminio acto. Kai sojos išbrinks, virkite jas kaip įprastą mėsą.
2) Kelias minutes pavirkite sojų gabalėlius dideliame kiekyje vandens. Pavyzdžiui, su sultinio gabalėliu arba kai kuriais nasi prieskoniais. Tuomet leiskite bent 20 minučių pamirkti. Dar geriau mirkyti visą naktį. Tada nuspauskite, gražiai apkepkite ir įberkite pakankamai vyraujančių prieskonių. Paruoškite patiekalą (mišrainę) ir sudėkite į jį sojų gabalėlius.
3) Taip pat galite nemirkytus sojų gabalėlius tiesiogiai įdėti į kario ar makaronų padažą ir leisti jam virti.
Dėkite į kario, ratatujų ir troškinių patiekalus. Šie sojos gabaliukai labai sotūs, yra puikus baltymų šaltinis ir tinka vegetarams bei veganams, o iš tiesų - visiems!
Paruošimas: vandenyje ar sultinyje apvirti sojų gabaliukus (kol pasidarys minkšti). Vandenį nusunkti, sojų gabaliukus lengvai nuspausti. 10-15 min. apkepti žemės riešutų aliejuje.
Tai yra natūralus produktas, todėl maišelių turinys gali būti skirtingo tūrio.
Sudėtis: 100% sojų miltų.
Gali būti glitimo turinčių javų, žemės ir kitų riešutų, sezamo pėdsakų.
Maistinė vertė (100 g) – 1443 kJ / 340 kcal, riebalų 0.3 g (iš jų sočiųjų 0.1 g), angliavandenių 31.6 g (iš jų cukrų 0.5 g), skaidulinių medžiagų 0.1 g, baltymų 52 g, druska 0.25 g.