Švieži balandiniai žirneliai yra riešutų skonio ir traškios tekstūros.
Balandiniai žirniai (Cajanus cajan), dar vadinami raudonaisiais gramais, turu, gungo žirniais, gungu žirniais, gunga žirniais Jamaikoje, yra daugiamečiai ankštiniai augalai iš Fabaceae šeimos.
Konservuoti virti Gungo žirniai moksliniu pavadinimu "Cajanus cajan". Gungo žirniai yra ankštiniai augalai. Virti Gungo žirniai dažnai maišomi su kitais grūdais, kukurūzais ar sorgais arba smulkinami į miltus ir naudojami duonai kepti. Jų skonis gana nepaprastas, todėl jie taip dažnai derinami kulinarijoje, tačiau jų nauda neabejotina, todėl visame pasaulyje jie yra tokie populiarūs.
Viename puodelyje konservuotų virtų Gungo žirnių yra 11 g baltymų. Baltymai būtini normaliam augimui ir vystymuisi, nes iš jų sudarytos visos ląstelės, audiniai, raumenys ir kaulai.
Juose yra saikingai kalorijų ir labai mažai cholesterolio bei sočiųjų riebalų.
Maistinė vertė (100 g):
Energinė vertė 199 kJ / 48 kcal
Riebalai 0,8 g
Angliavandeniai 7,9 g, iš jų cukrus 0,7 g
Maistinės skaidulos 6,2 g
Baltymai 0,76 g
Druska 0,14 g
Sudėtis: balandiniai Gungo žirniai, vanduo, druska. askorbo rūgštis.
Gamintojas: TRS Wholesale Co. LTD., Didžioji Britanija
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje.