Sharkara yra unikalus ajurvedinis cukrus, tradiciškai gaminamas Indijoje. Jo kokybė ir suderinamumo savybės padaro šį cukrų labai unikaliu.
Ajurveda aprašo labai daug cukraus rūšių, tačiau Sharkara cukrus laikomas labiausiai vertingu iš visų. Rekristalizacijos procesas užtikrina, kad cukrus turi ypatingai didelį grynumą.
Sharkara yra labai unikalus ajurvedinis cukrus, kuris gaminamas pagal sudėtingą techniką mažose gamyklose Indijoje su ajurvediniais patarėjais Dr. Kirit Pandya ir Dr Prerak Shah.
Sharkara yra labai švelnus ir turi harmonizuojančių savybių. Jis gaminamas pagal specialų receptą ir nėra balinamas, todėl turi šviesiai pilką spalvą ir beveik neutralią pH vertę.
Ajurveda apibūdina daugybę cukraus rūšių. Šarkara laikoma vertingiausia rūšimi. Intensyvus perkristalinimo procesas užtikrina išskirtinį cukraus grynumą.
Sharkara yra unikalus ajurvedinis cukrus, specialiai pagamintas Indijoje. Jis gaminamas sudėtingu procesu mažose gamyklose, prižiūrint Ajurvedos patarėjams daktarui Kiritui Pandijai ir daktarui Prerakui Shahui. Gamybos procesas kilęs tiek iš klasikinių Ajurvedos tekstų, tiek iš šių laikų Vaidijų (Ajurvedos gydytojų) šeimos tradicijų. Šis karališkasis cukrus pasižymi išskirtinėmis savybėmis tik tiksliai laikantis nustatytų gamybos gairių.
Šarkara yra labai švelnus ir pagal Ajurvedą turi harmonizuojantį poveikį. Rūgštį gaminančios cukranendrių cukraus dalys daugiausia randamos augalo stiebe ir šaknyse. Valymas ir lėtas perkristalinimo procesas pašalina šiuos toksinus. Gamybos metu prarandama apie 1/3 tūrio. Šviesiai geltoni, nelygūs kristalai, likę po kristalizacijos, džiovinami karštoje Indijos vasaros saulėje. Šis procesas brandina ir suteikia Ajurvedos stiprumo. Galiausiai jis susmulkinamas į mažus gabalėlius ir sumalamas į miltelius.
Rafinavimo pabaigoje normalus cukrus paprastai balinamas sieros rūgštimi, kuri sunaikina visas Ajurvedos savybes. Tikras klasikinės Ajurvedos Sharkara ajurvedinis cukrus nėra apdirbamas tokiu būdu. Tai matyti iš šviesiai pilkos spalvos. Jis turi beveik neutralią pH vertę.
Ingridientai: cukranendrių cukraus, prieskonių ir žolelių mišinys
Informacija apie maistingumą 100 g:
Energija: 1680 kj / 401 kcal
Riebalai: 0 g
iš jų sočiųjų riebalų rūgščių: 0 g
iš jų polinesočiosios riebalų rūgštys: 0 g
Angliavandeniai: 100 g
iš jų cukraus: 100 g
Baltymai: 0 g
Druska: 0 g
Laikymo sąlygos: laikyti sausai ir apsaugoti nuo šviesos.
Kilmė: Ne ES žemės ūkis (Indija)
Gamintojas: AMLA Natur Vertriebs GmbH, Vokietija