Pistacijos yra skanus užkandis tarp valgymų, o indiškoje virtuvėje dažniausiai naudojamos tokiems desertams, kaip „Pista Burfi“ ir „Kulfi“, gaminti.
Palyginti su kitais riešutais, jie turi palyginti nedaug kalorijų ir riebalų, tačiau juose gausu baltymų, vitaminų ir mineralų.
Pistacijas taip pat galima smulkinti ir dėti į sriubas, salotas, kepinius ar ledus.
Pistacijos yra skanus užkandis tarp valgymų, o indiškoje virtuvėje dažniausiai naudojamos tokiems desertams, kaip „Pista Burfi“ ir „Kulfi“, gaminti. Palyginti su kitais riešutais, jie turi palyginti nedaug kalorijų ir riebalų, tačiau juose gausu baltymų, vitaminų ir mineralų. Pistacijas taip pat galima smulkinti ir dėti į sriubas, salotas, kepinius ar ledus.
Maistinė vertė 100g:
Energinė vertė / kalorijos: 1686kJ / 562kcal
Riebalai: 45 g, iš jų sočiųjų riebalų rūgščių: 6g
Angliavandeniai: 28 g, iš jų cukrų: 8 g
Skaidulinės medžiagos: 10 g
Baltymai: 20 g
Druska: 0 g
Sudėtis: pistacijų riešutai be lukšto.
Kilmės šalis: Indija
Gamintojas: TRS Wholesale Co.Ltd., Southall, Middlesex, Didžioji Britanija
Laikyti vėsioje, sausoje vietoje.