Mažas, inksto formos anakardžio riešutas yra visžalio anakardžio medžio vaisius.
Šiek tiek saldžiuose TRS anakardžių riešutų branduoliuose gausu vitaminų A, B ir D, nesočiųjų riebalų rūgščių, juos galima valgyti grynus, sūdytus arba skrudintus.
Anakardžių riešutai arba branduoliai yra populiarus užkandis ir maisto šaltinis. Anakardžių riešutuose, kitaip nei kituose riebiuose medžių riešutuose, krakmolo yra apie 10 % jų svorio. Dėl to jie veiksmingiau nei kiti riešutai tirština vandens pagrindo patiekalus, pavyzdžiui, sriubas, mėsos troškinius ir kai kuriuos indiškus pieno desertus. Daugelyje pietryčių ir pietų Azijos virtuvių anakardžiai dėl šios neįprastos savybės naudojami labiau nei kiti riešutai.
Alergenai: Produkte gali būti glitimo, žemės riešutų ir kitų riešutų, sezamo, sojos pėdsakų.
Maistinės vertės 100 g:
Energinė vertė: 1659kJ / 553kcal
Riebalai: 44g, iš jų sotieji riebalai 8g
Angliavandeniai: 30g, iš jų cukrus 6g
Baltymai: 18g
Druska: 0,12g
Ingridientai: ekologiški sultanos*, saulėgrąžų aliejus* (0,5%) (* sertifikuotas ekologiškas ingredientas)
Laikymo sąlygos: laikyti sandariai uždarytame maišelyje sausoje ir vėsioje vietoje, 2-25°C temperatūroje.
Grynasis kiekis: 100g
Kilmės šalis: Vietnamas