Aštraus skonio, kvepia riešutais, jų dedama praktiškai į visus patiekalus. Naudojamos dalų, daržovių patiekalams pagardinti, pasižymi aštroku skoniu.
Naudojamos kaitinant riebaluose iki pradeda „sproginėti“ (pridenkite indą, kai jas kepinate). Iš visų prieskonių jos kepinamos ilgiausiai, todėl jas dėkite pirmas.
Garstyčių sėklos visoje Indijoje naudojamos kaip prieskonis ir pagardas, suteikiantis kariui ar sausam patiekalui unikalų skonį. Jos dedamos į įkaitintą aliejų ir, prieš dedant kitus ingredientus, paliekamos išbrinkti. Jos naudojamos su kario lapais ir masalais bulvėms ir kitoms daržovėms, ruošiamoms kaip sausas patiekalas, pagardinti arba kaip tadka, kurios dedama į sambhar, dals, kokosų ar pomidorų čatnį. Bengalijoje sėklos taip pat sumalamos į pastą (kartais kartu su geltonosiomis garstyčiomis) ir naudojamos įvairiuose kario patiekaluose.
Tarptautinėje virtuvėje garstyčios dažniausiai naudojamos majoneze, barbekiu padažuose, marinatuose, salotų padažuose ir kt.
Maistinė vertė 100g:
Energinė vertė - 2125 kJ / 508 kcal
Riebalai - 36g, iš jų sočiųjų riebalų - 2g
Angliavandeniai - 28g, iš jų cukrų - 2g
Skaidulinės medžiagos - 12g
Baltymai - 26g
Druska - 0,013g
Sudedamosios dalys: nesmulkintos garstyčių sėklos.
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Alergenai: produkte yra garstyčių.