Kvapioji ferula Asafoetida Fare Trade, ekologiška, Cosmoveda, 100 g
Asafoetida yra Pakistano naminio augalo derva, kurioje yra disulfidų ir foetidų, ir ji turėtų būti kiekvienos virtuvės prieskonių lentynos dalis. Paprastai ji derinama su imbieru, kardamonu ir akmens druska ir yra miltelių ar pastos pavidalu. Ji taip pat naudojama kaip svogūnų ir česnakų pakaitalas (arba skoningas priedas).
Asafoetida turi stiprų, į česnaką panašų kvapą. Todėl patartina Asafoetida vartoti nedideliais kiekiais ir laikyti hermetiškame inde. Saikingai naudojama, ji suteikia egzotiškiems patiekalams ypatingo skonio. Skirtingai nuo česnako, asafoetida neveikia tamasiškai (neigiamai) jausmams ir protui. Pagal Ajurvedą, ji stiprina virškinimo ugnį Agni ir ramina Vata (oro/eterio elementą).
Asafoetida idealiai tinka Indijos ir Azijos virtuvės kario ir Dal patiekalams. Pridėta ožragė puikiai užbaigia skonį.
Indijoje asafetida yra vartojama labai plačiai. Tai - esminis maisto ingredientas, o sunkiau virškinami patiekalai, tokie, kaip ankštinių ar bulvių, visuomet turėtų būti ruošiami su ja. Asafetidos skonis aštrus ir karštas, ji didina apetitą, uždega virškinimo ugnį, tonizuoja, asafetidos naudojimas maiste neleidžia žarnyne kauptis dujoms - meteorizmui, ir palengvina maisto virškinimą.
Ajurveda asafetidai priskiria pačias stipriausias antimikrobines ir baktericidines savybes.
Sudedamosios dalys: ekologiška asafedita (30%), ekologiška ožragė (70%).
Visi ingredientai yra iš sertifikuotų ekologinės žemdirbystės ūkių.
Supakuota aplinkoje, kurioje yra glitimo turinčių produktų, riešutų.
Laikymo sąlygos: neatidarius laikyti kambario temperatūroje. Atidarius laikyti sandariai uždarytoje pakuotėje, sausoje vietoje, atokiai nuo saulės spindulių.
Kilmės šalis: Ne ES
Grynasis kiekis: 100 g
Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės
Gamintojas: Cosmoveda, Vokietija