Maistui suteikia nuostabų, miškingą aromatą, ypač tinka dalams, ryžių ir daržovių patiekalams pagardinti. Tai pagrindinis kario mišinių ingredientas.
Ciberžolė Indijoje yra populiarus prieskonis jau daugiau kaip 4000 metų. Ciberžolė vertinama ne tik dėl švelnaus kartaus aštrumo, bet ir dėl gražios aukso geltonumo spalvos bei gydomųjų savybių. TRS Haldi (ciberžolės) milteliai suteikia kariui ar ryžių patiekalui gražią geltoną spalvą ir aštrų skonį. TRS Haldi (ciberžolės) miltelius naudokite plovo ir dal patiekalams (patiekalams iš lęšių), taip pat kario patiekalams su daržovėmis, mėsa ar jūros gėrybėmis.
TRS ciberžolė suteikia nuostabų, medienos aromatą ir skonį patiekalams, daržovėms, mėsos, paukštienos ir jūros gėrybių patiekalams. Haldi (ciberžolė) naudojama pilau ryžiams, kurie suteikia auksinę spalvą.
Ciberžolė Indijoje yra populiarus prieskonis jau daugiau kaip 4000 metų. Ciberžolė vertinama ne tik dėl švelnaus kartaus aštrumo, bet ir dėl gražios aukso geltonumo spalvos bei gydomųjų savybių. TRS Haldi (ciberžolės) milteliai suteikia kariui ar ryžių patiekalui gražią geltoną spalvą ir aštrų skonį. TRS Haldi (ciberžolės) miltelius naudokite plovo ir dal patiekalams (patiekalams iš lęšių), taip pat kario patiekalams su daržovėmis, mėsa ar jūros gėrybėmis.
Kurkuma (ciberžolė) - nors ne giminė šafranui, bet kulinarijoje vartojama vietoj jo. Ji gražiai nudažo patiekalus geltona spalva. Ne veltui nuo seno buvo naudojama ir audiniams dažyti. Naudojama šafrano subtiliausia dalis - žiedo purkos, o kurkumos -šaknys.
Išdžiovintos jos sumalamos. Milteliai turi malonų muskuso kvapą, bet skonis aštrokas, tad reikia atsargiai dozuoti. Kurkuma kilusi iš Azijos, bet auginama ir Amerikoje.
Šį prieskonį dažniausiai rekomenduojama naudoti virtiems ryžiams pagardinti, taip pat siūloma naudoti žuvies bei mėsos patiekalams gaminti, netgi galima dėti į padažus įvairioms salotoms užpilti. Salotų padažuose geriausia naudoti kaip sudedamąją prieskonių mišinio dalį.
Kai kurie kulinarai bei prieskonių pardavėjai pataria kurkuma nuspalvinti ir paskaninti makaronus. Nors prieskonis aštrokas, nedideli jo kiekiai yra pakankamai neutralūs patiekalui, ir jei naudoti su saiku, galima išgauti gan švelnų bei subtilų maisto skonį. Šio prieskonio nepriskiria sau jokia nacionalinė virtuvė, tad galima drąsiai su juo eksperimentuoti ir ieškoti naujų bei įdomių patiekalų skonių.
Sudėtis: maltos ciberžolės šaknys.
Saugojimas: Laikykite sandariame inde, vėsioje ir sausoje vietoje.