Juodieji pipirai - bene populiariausias pasaulyje prieskonis. Šie juodieji pipirai grūdeliais pasižymi išskirtiniu šviežiu ir aštriu skoniu. Jie gali būti malami, taip pat tinka patiekalams skaninti.
Rasa (skonis): aštrus
Virya (poveikis): šildantis
Vipaka (skonis po suvirškinimo): aštrus
Poveikis tridošai: V ↓ P ↑ K ↓
Juodieji pipirai - bene populiariausias pasaulyje prieskonis. Šie juodieji pipirai grūdeliais pasižymi išskirtiniu šviežiu ir aštriu skoniu. Jie gali būti malami, taip pat tinka patiekalams skaninti.
Malkite juos pipirų malūnėliu arba skaninkite patiekalus nemaltais juodaisiais pipirais.
Vijoklinio atogrąžų augalo Piper nigrum sėklos. Vienas iš plačiausiai naudojamų prieskonių pasaulyje. Jis padaro maistą aštrų ir, kaip ir kiti aštrūs prieskoniai, palengvina virškinimą.
Juodieji pipirai yra vaisiai, kurie skinami neprinokę ir džiovinami tam tikroje temperatūroje. Tokiomis sąlygomis žalieji pipirai, veikiami fermentų, juoduoja, kaip ir arbatos lapai.
Jei neprinokusios pipirus greitai džiovinti ant didelio karščio prie ugnies, užmarinuoti sūryme arba džiovinti, fermentacijos procesas sustoja ir pipirai lieka žali. Žalieji pipirai yra ne tokie aštrūs ir aromatingesni.
Prinokusių raudonųjų pipirų negalima džiovinti kaip juodųjų, nes juose yra daug cukraus. Tačiau viršutinis vaisiaus sluoksnis po kelių dienų mirkymo vandenyje mechaniškai nulupamas, o likusi dalis džiovinama. Taigi, baltieji pipirai susideda ne iš viso vaisiaus, o tik iš sėklos (nucleolus), kreminės baltos spalvos, labai aštrūs ir mažiau aromatingi nei juodieji.
Sudėtis: juodieji pipirų grūdeliai.
Alergenai: supakuota aplinkoje, kurioje laikomi žemės riešutai, sezamo sėklos, gliuteno turintys produktai, kviečiai, pieno milteliai, soja ir garstyčios.
Kilmės šalis: Indija
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje
Grynasis kiekis: 100 g
Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės