Maistui suteikia nuostabų, miškingą aromatą, ypač tinka dalams, ryžių ir daržovių patiekalams pagardinti. Tai pagrindinis kario mišinių ingredientas.
Šį prieskonį dažniausiai rekomenduojama naudoti virtiems ryžiams pagardinti, taip pat siūloma naudoti žuvies bei mėsos patiekalams gaminti, netgi galima dėti į padažus įvairioms salotoms užpilti. Salotų padažuose geriausia naudoti kaip sudedamąją prieskonių mišinio dalį.
Rasa (skonis): aštrus, kartus, sutraukiantis
Virya (poveikis): šildantis
Vipaka (skonis po suvirškinimo): aštrus
Poveikis tridošai: М ↓ P ↑ K ↓
Išdžiovintos jos sumalamos. Milteliai turi malonų muskuso kvapą, bet skonis aštrokas, tad reikia atsargiai dozuoti. Kurkuma kilusi iš Azijos, bet auginama ir Amerikoje.
Šį prieskonį dažniausiai rekomenduojama naudoti virtiems ryžiams pagardinti, taip pat siūloma naudoti žuvies bei mėsos patiekalams gaminti, netgi galima dėti į padažus įvairioms salotoms užpilti. Salotų padažuose geriausia naudoti kaip sudedamąją prieskonių mišinio dalį.
Kai kurie kulinarai bei prieskonių pardavėjai pataria kurkuma nuspalvinti ir paskaninti makaronus. Nors prieskonis aštrokas, nedideli jo kiekiai yra pakankamai neutralūs patiekalui, ir jei naudoti su saiku, galima išgauti gan švelnų bei subtilų maisto skonį. Šio prieskonio nepriskiria sau jokia nacionalinė virtuvė, tad galima drąsiai su juo eksperimentuoti ir ieškoti naujų bei įdomių patiekalų skonių.
Sudėtis: smulkios nemaltos ciberžolės šaknys.
Alergenai: supakuota aplinkoje, kurioje laikomi žemės riešutai, sezamo sėklos, gliuteno turintys produktai, kviečiai, pieno milteliai, soja ir garstyčios.
Kilmės šalis: Indija
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje
Grynasis kiekis: 50 g
Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės